26 / 04 / 2024

6\'ncı Alevi Çalıştayı

6\'ncı Alevi Çalıştayı

Alevi çalıştayında sanatçı Arif Sağ, 37 kişinin öldüğü Madımak Oteli'nin yıkılması önerisini gündeme getirdi

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Türkiye’nin Depreminde 20'nci Yıl Çalıştayı 6 Nisan'da!

TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” çalıştayı düzenliyor. Çalıştay 6 Nisan 2019 günü İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecek.

Kepez'de Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi!

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katılım gösterdi. 

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Marmara Depremi'nin 18. yılında düzenlenen "4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" sona erdi.

İnşaat sektöründe iki bakanlı çalıştay!

İnşaat sektörünün öncü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Maliye Bakanı Ağbal bir araya geldi. 2 saat süren inşaat çalıştayında önemli açıklamalarda bulunuldu.

İnşaat Sektörünün Geleceği Çalıştayı yapıldı!

Türkiye Müteahhaitler Birliği ve TOBB tarafından "İnşaat Sektörünün Geleceği Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, konuşma yaptı.

Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı 2017 gerçekleşti!

SMD’ler Çalıştayı 2017, 8 Nisan Cumartesi günü İstanbul Levent’te bulunan Kaleseramik Merkez Binasında gerçekleşti.

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Düzce'de YHT için çalıştay yapılacak!

Düzce Belediyesinin vizyon projelerinden olan yüksek hızlı tren projesi için çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay 10 Nisan'da Düzce Üniversitesi Cumhuriyet salonunda yapılacak.

Kocaeli'de imar çalıştayı düzenlendi!

Kocaeli Kartepe Green Park Otel’de gerçekleşen imar çalıştayında köy mimari tipolojisi analizi, Otopark İlke ve Esasları konuları ele alındı

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.

Düzce'de Yüksek Hızlı Tren çalıştayı gerçekleşecek!

‘Hızlı Tren Paneli- Gelecek Nesiller için Refah: RaHat’ başlıklı çalıştay 10 Nisan'da gerçekleştirilecek. Çalıştay iki oturum halinde yapılacak

6\'ncı Alevi Çalıştayı Haberi

6\'ncı Alevi Çalıştayı

Bundan 16 yıl önce, 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas'taki Madımak Oteli'yle ilgili "müze olsun mu olmasın mı?" tartışmaları sürerken, Alevilerin önde gelen isimlerinden sanatçı Arif Sağ'dan, "Yıkalım, orası boş kalsın" önerisi geldi. Sağ'ın önerisi, Alevi açılımı kapsamında atılması gereken adımlar ile ilgili Başbakan'a sunulacak raporda yer alacak. Hükümetin, Alevi açılımı kapsamında atacağı adımları belirlemek için düzenlediği ve perşembe günü yapılan 6'ncı Alevi Çalıştayı'na Alevi ve Sünni siyasetçiler katıldı.

Ökkeş Şendiller'in davet edilmesiyle ilgili tepkilerin gölgesinde kalan toplantıda çarpıcı tartışmalar yaşandı. Bir grup, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını istedi. Bir başka grup ise buna karşı çıkarak, "Orası müze olursa Alevilerin kin ve nefretlerini körükleyecek. Her gördüklerinde olayı tekrar hatırlayacak. Aynı şekilde bu durum karşı tarafı da olumsuz etkileyecek" dedi. Arif...