19 / 04 / 2024

‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması dava

‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması dava

TOK İ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da konut yapımı için dört farklı ihaleye çıktı. Toplam bedeli 7 milyar 172 milyon TL olan ihaleler tartışma yarattı.

TOKİ'den hiç evi olmayanlara büyük müjde! Tam 3 bin konutluk 7 yeni kampanya geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 7 yeni kampanya için düğmeye bastı. Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği projelerde 3 bin konut yer alacak.

TOKİ başvuruları 7 gün sonra başlıyor! Dar gelirliye 4 bin 850 lira taksitle ev müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi için başvuru dönemi 7 gün sonra başlıyor. Projeden 4 bin 848 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor...

Milli Emlak İstanbul'da ticaret ve konut imarlı 7 arsa satacak! Mega kentte 8 taksitle KDV'den muaf arsalar! 

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul'daki 7 adet arsayı satışa çıkardı. İşte o ihale ile ilgili detaylar...

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "'7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!" dedi.

Ankara'da İmarlı 7 arsa satılacak! Hem yüzde 20 indirim hem de 8 taksitle arsa fırsatı! 

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da yer alan 7 arsayı satışa çıkardı.

Bakan Kurum’dan müjde! İstanbul’da aylık 7 bin 500 lira taksitle ev alma imkanı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Arnavutköy'de 13 bin konutluk bir proje başlattık. Orta gelirli vatandaşlarımız aylık 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler" dedi.

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.

TOKİ'den Antalya'ya 7 bin 157 yeni konut müjdesi! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya'da 7 bin 157 konut daha inşa edecek...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları 7,5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için 7,5 milyonu aşkın bir başvuru geldiğini söyledi.

7 soruda TOKİ 2022 İş Yeri Kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim " isimli sosyal konut projesi kapsamı bütünündeki iş yeri başvuruları ile ilgili merak edilenleri 7 soruda yanıtladı.

‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması dava Haberi

‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması dava

TOKİ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.


‘Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali’ talebiyle dava açıldığını kaydeden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını ileri sürdü. Yarışmayla elde edilen projeleri önemsediklerinin altını çizen Candan, şu ifadeleri kullandı:

“Yarışma süreçleri hakkaniyetli olmalı. Yarışma bir yasal düzenlemeyi dayanak almıyor. Yarışma süreci hazırlık aşamasından başlayarak yarışma sonrası süreçte de bilinmeyen bir süreç tanımlanıyor. Mimari proje üretilirken, yapılacağı yer, arazi, kullanıcıların ihtiyaçları, sosyal ve kültürel  beklentileri ile birlikte şekillenir. Mimari projenin tasarlanmasının istenildiği alan belli değildir, nerede yapılacağı bilinmeyen bir  yere proje üretmek, gerçekçi değil,...