25 / 04 / 2024

abd ekonomisi son durum

abd ekonomisi son durum

Ülke ekonomisi, bu yılın üçünce çeyreğinde yüzde 33,1 ile rekor seviyede büyüme kaydetti.

ABD ekonomisi tarihin en uzun süreli ekonomik kriziyle karşı karşıya!

Danimarka’da yayın yapan Berlingske gazetesi, her zaman hızlı toparlanan ABD ekonomisinin tarihin en uzun süreli kriziyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

ABD ekonomisi yüzde 4.6 büyüdü!

ABD'de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde beklentileri karşılayarak yüzde 4,6 arttı. Amerikan ekonomisi, böylece 2011'in son çeyreğinden bu yana en yüksek büyüme oranını kaydetti.

ABD’de birçok zincir mağaza, şubelerini kapatma kararı aldı!

ABD’de makro ekonomik veriler iyi gelse de iş dünyasına bunun yansımasının şu sıralarda gözüktüğünü söylemek zor. Perakende sektöründe birçok zincir mağaza, mali nedenlerden dolayı kimi şubelerini kapatma kararı alıyor

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD ekonomisi ticari gayrimenkul borcu ile gücünü kaybediyor...

JPMorgan’ın geçtiğimiz sene son günlerinde yayınladığı raporda, Amerikan ekonomisinin gücünün bir kısmını kaybedeceğine dikkat çekildi; fakat resesyon yerine “2024'te yumuşak bir iniş yapabilir” denildi. İşte haberin detayları...

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Bitcoin 28 bini aştı! Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Bitcoin, ABD’de son dönemde gündemin bir numaralı sorunu şeklinde görülen borç tavanı krizinin çözülmesiyle 3 hafta sonra ilk defa 28 bin seviyesini geçti.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3 büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

Elon musk'a milyar dolarlık dava! Bu sefer büyük zarara uğrayabilir 

Ünlü iş insanı Elon Musk, Dogecoin üstünden ponzi uygulamakla suçlanıyor. Dünyanın en varlıklı ikinci kişisi olan Twitter CEO'su, 193 milyar dolarlık bir mal varlığına sahip.  ABD'deki son dava, Musk'a 258 milyar dolarlık bir zarara yol açabilir.

abd ekonomisi son durum Haberi

abd ekonomisi son durum

ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 33,1 ile rekor seviyede büyüme gösterdi.

ABD Ticaret Bakanlığı, temmuz-eylül dönemine ait öncü Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre, ABD'de GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 33,1 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu yılın ikinci çeyreğinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşadığı tarihi daralmanın ardından üçüncü çeyrekte rekor hızda büyüme kaydeden ABD ekonomisine ilişkin piyasa beklentisi, yüzde 31 büyümesi yönündeydi.

Kovid-19 nedeniyle ikinci çeyrekte tarihi daralma yaşamıştı

Ülke ekonomisi, Kovid-19 salgını ve salgına karşı alınan karantina önlemleri nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 31,4'lük rekor seviyede küçülme yaşamıştı. 

Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan sıkı tedbirlerin gevşetilmesi ve işletmelerin yeniden açılması üçüncü çeyrek GSYH artışında belirleyici oldu. Bu dönemde ABD ekonomisindeki büyümede, kişisel...