29 / 03 / 2024

ABD fed raporu

ABD fed raporu

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Aralık 2018 sayısını yayımladı. Raporda,  konut sektöründeki zayıflığın sürdüğü belirtildi.

ABD'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

ABD Merkez Fed, Bej Kitap'ın Eylül 2016 sayısını yayımladı. Raporda, finans dışı hizmet ve gayrimenkul sektörlerinin genişlediği kaydedildi.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen istihdam verileriyle, kapanışa dakikalar kala büyük düşüş yaşayan altında yeni tahminler geldi. Üstelik ABD’den gelen bu tahminler, Fed’e rağmen oldukça iddialı.

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

Dolar sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacak! Net tarihler peş peşe belli oldu! ABD bankası resmen şimdi açıkladı!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrasında gözler dolara çevrilmişken ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo doların sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacağı tarihleri resmen peş peşe açıkladı.

Fed'in ardından ECB de faizi artırdı ve 14 yılın zirvesine çıkardı

ABD Merkez Bankası Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası politika faizi karalarını açıkladı. Faiz artırımı furyası devam ederken Fed'in şahin tavrının süreceği şeklinde yorumlanan tavrının pay piyasaları üzerinde satış baskısı yarattığı ifade edildi.

Fed beklenen faiz kararını açıkladı, faiz artırımları 2023'te de sürecek

Piyasaların takip ettiği önemli verilerden biri olan ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı açıklandı. Faiz kararı piyasanın beklentileri çerçevesinde gerçekleşti.

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Piyasalar olumlu veriye odaklanmış ve piyasaları yukarı döndürme hedefine kilitlenmişti. ABD'den gelen enflasyon verisi piyasalara bu fırsatı sağladı. Piyasalarda zafer sarhoşluğu yaşanmaya başladı. Bu coşkulu ortamın riski ne? Fed ne yapacak?

ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD'de enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımında yavaşlayacağı ve sıkı para politikasını gevşeteceği beklentilerini artırdı.

FED'den kritik enflasyon açıklaması!

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik görünümün Mayıs ayından bu yana kötüleştiğini ve görünüme ilişkin belirsizliğin yüksek kaldığını ve ülkedeki enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek kaldığını bildirdi.

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

ABD fed raporu Haberi

ABD fed raporu

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Aralık 2018 sayısını yayımladı. Raporda, Amerikan iş dünyasındaki iyimserliğin, gümrük tarifelerine yönelik belirsizlik, artan faiz oranları ve emek piyasasındaki arz eksikliği nedeniyle azaldığı açıklandı.

Big Para'da yer alan habere göre, bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, ekonomik aktivitelerin çoğu bölgede ılımlı hızda artmaya devam etmesine karşın Dallas ve Philadelphia bölgelerindeki büyümenin bir önceki rapora kıyasla yavaşladığı kaydedildi.

ABD yönetiminin gümrük tarifelerinin imalatçılar için endişe kaynağı olmayı sürdürmesine rağmen sektördeki genişlemenin devam ettiği ifade edilen raporda, konut sektöründeki zayıflığın devam ettiği bildirildi.

Hazırlanan raporda, şu açıklamalar yer aldı: “Birçok şube şirketlerin pozitif yaklaşımını sürdürdüğünü rapor etti ancak iyimserlik bazı bölgelerde firmaların gümrük tarifelerine yönelik belirsizlik, artan faiz oranları ve emek piyasasındaki kısıtlamalarına yönelik...