25 / 04 / 2024

abd fed yetkileri

abd fed yetkileri

ABD yönetimi, mortgage krizi nedeniyle `geniş kapsamlı' yeni mali düzenlemelerle ilgili bir plan açıkladı. Hazine Bakanı Henry Paulson'un açıkladığı 218 sayfalık plana göre, ABD Merkez Bankası'na (FED) piyasalarda sıkıntıya yol açan kredi krizleriyle müca

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

Fed Başkanı'ndan flaş faiz açıklaması! Piyasalar altüst olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın 21-22 Mart'ta gerçekleşecek toplantısıyla ilgili herhangi bir karar almadıklarını, bu ve gelecek hafta açıklanacak verilerin analiz edileceğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen faiz artırım sinyalleri risk iştahını kesmeye devam ediyor ve ons altındaki baskı devam ediyor. Altın Fed tuzağına düştü! Taş üstünde taş kalmadı! Bu rakamları gören yatırımcıların etekleri tutuştu!

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

Fed altının parıltısını aldı! Resmen tepetaklak etti! Altın yatırımcıları yas tutuyor! Herkes bu rakamları konuşuyor

Son dakika altın fiyatları ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselirken, bugün Fed baskısı ile tekrar düşüşe geçti. Fed altının parıltısını aldı! Resmen tepetaklak etti! Altın yatırımcıları yas tutuyor! Herkes bu rakamları konuşuyor...

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen istihdam verileriyle, kapanışa dakikalar kala büyük düşüş yaşayan altında yeni tahminler geldi. Üstelik ABD’den gelen bu tahminler, Fed’e rağmen oldukça iddialı.

Altın fiyatlarında Fed etkisi! Rekor üstüne rekor!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında şahin tonunu yumuşatmasıyla pozitif bir seyir izledi. Ons altın fiyatları son 9 ayın zirvesini görürken gram altın rekor kırdı.

abd fed yetkileri Haberi

abd fed yetkileri

Bu planla FED'e, `piyasa istikrar düzenleyicisi' olmasının yanı sıra mali sistemin istikrarını tehdit edebilecek bankalar dahil herhangi bir mali kurumu inceleme yetkisi tanınıyor.
En kapsamlı plan
Paulson'un açıkladığı mali düzenlemeler planı, 1929 yılındaki Büyük Buhran'a karşılık oluşturulan mevcut düzenleyici sistemden bu yana en kapsamlı plan olma özelliğine sahip.
ABD Kongresi'nin onayını alması gereken plana göre, tasarruf kurumlarını denetleyen kuruluş kaldırılarak, bu kuruluşun görevleri ulusal bankaları denetleyen `Office of the Comptroller of the Currency' adlı kuruluşa verilecek. Planla, ulusal bankalar, tasarruflar ve kredi birlikleri için `ihtiyatlı mali düzenleyici' ve ticaret yönetimi ve tüketicinin korunması için `ticaret yönetimi düzenleyicisi' birimi oluşturulacak.
Planla, mortgage aracıları için asgari belge standardı getirmek için bir komisyon kurulması amaçlanıyor.
Paulson, "Piyasadaki mevcut karmaşa için, bizim düzenleyici yapımızı suçlamanın doğru...