29 / 03 / 2024

abd inşaat sektörü açık iş

abd inşaat sektörü açık iş

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, temmuzda piyasa beklentilerini geride bırakarak 6 milyon 618 bine çıktı. Açık iş sayısının en fazla arttığı sektörlerden biri de inşaat oldu. 

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

2018'de inşaat sektörü hız kazanacak!

Mermerciler Derneği Başkanı Abdülkadir Sönmez, mermer ve inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Sönmez, ''2018 yılında inşaat sektöründe ciddi artışlar yaşanacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Çin ve ABD inşaat sektörü doğal taş ihracatını etkiliyor!

İMİB Başkanı Kahyaoğlu Çin ve ABD'de inşaat sektörünün hızlanmasının özellikle doğal taş ihracatını artırıcı bir etki yaptığını bildirdi.

Küresel inşaat sektöründe büyüme beklentileri sürüyor!

Türkiye İMSAD Mart Ayı Sektör Raporu'nda, küresel inşaat sektöründe büyüme beklentilerinin sürdüğü ifade edildi. Raporda; ABD'de inşaat sektöründe 2016 yılında da yüzde 3.6 ile yine göreceli yüksek bir büyüme olacağı tahminine yer verildi.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin artış oldu.

İnşaat sektörünün aksaması tüm sektörleri etkiler!

Konya Yenigün Gazetesi köşe yazarı Emre Eroğlu Vadi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhalim Öncü ile röportaj gerçekleştirdi. Öncü, inşaat sektörüne ilişkin deneyimlerini paylaşarak, “inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir” dedi.

ABD'de konut fiyatlarının artması inşaat sektörünü hareketlendirdi!

Amerika'da konut fiyatlarının artması inşaat sektöründe hareketliliğe neden oldu. ABD'de konut fiyatlarının yükselmesi, Merkez Bankası Başkanı'nın 2014 dolar fiyatlarıyla ilgili öngörüsü, Türkiye'de de artış olabileceği şeklinde yorumlandı...

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

abd inşaat sektörü açık iş Haberi

abd inşaat sektörü açık iş

ABD Çalışma Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin JOLTS Açık İş Sayısı verilerini yayınladı.

Buna göre, ülkedeki açık iş sayısı temmuzda bir önceki aya göre 617 bin arttı ve 6 milyon 618 bin oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösteren açık iş sayısının temmuzda 6 milyon olması öngörülüyordu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle Mart ve Nisan aylarında sert düşüşler gösteren veri, Mayıs ayı itibarıyla artarken, Haziran ayında 6 milyon seviyesinde kaydedilmişti. 

Açık iş sayısındaki artışta, Kovid-19 salgını sebebiyle kısıtlanan ekonomik faaliyetin yeniden canlanması etkili oldu. 

Bu dönemde açık iş sayısının en fazla arttığı sektörler, perakende ticaret, sağlık hizmetleri ve sosyal destek ile inşaat olarak kaydedildi. 

İşe alım sayısı ise temmuzda 1 milyon 183 bin azalarak 5 milyon 787 bine düştü.

ABD'de inşaat...