25 / 04 / 2024

ABD İstanbul konsolosluğu

ABD İstanbul konsolosluğu

Serdar Bilgili’nin kiralayıp ‘Soho House’ isimli özel bir kulüp yapacağı eski ABD konsolosluğunun bulunduğu binanın restorasyonunda şaşırtan gelişmeler yaşandı. Boyalı duvarın ardından tarihi resimler çıktı.

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

1932 yılında Barselona'dan sonra en ucuz şehir İstanbul!

1932 yılında muhtelif memleketlerdeki hayat pahalılığı ele alınmış ve Barselona'dan sonra en ucuz şehrin İstanbul olduğu ifade edilmiş.

İstanbul’da tam 1.500 bina durduğu yerde yıkılabilir! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, hızlı tarama testlerinin sonuçlarına göre, megakent İstanbul’da şu an 1500 civarında, durduğu yerde yıkılacak bina olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Amerikan finans piyasasını şoka uğratan son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

ABD İstanbul konsolosluğu Haberi

ABD İstanbul konsolosluğu

ABD’nin 94 yıl hizmet verdikten sonra 2001 yılında boşalttığı Tepebaşı’ndaki eski konsolosluk binasından bugünlerde özel bir restorasyon faaliyete var. Dünyada 40 bin üyesi bulunan ‘Soho House’ için hazırlanan tarihi binada özel restorasyon teknikleri kullanılarak, duvarlarındaki tarihi eserler gün yüzüne çıkartılıyor. Yapılan restorasyon çalışması sırasında ABD’li yetkililerinin duvarlardaki ve tavandaki çizimleri boyayarak kapattığı ortaya çıktı. Neredeyse 4-5 kat boyayla 10 santim kapatılan tarihi resimlerin ortaya çıkması sonrası, “Demek ki Amerikalılar da bu tip sansürler uygulayabiliyormuş” yorumlarına sebep oldu.


51 YILLIĞINA KİRALANDI


Özel üyelik sistemiyle çalışan Soho House için hazırlanan bina 51 yıllığına Bilgili Holding’e kiralandı. Bugüne kadar kimsenin görüntüleyemediği konsolosluk binasındaki eserler teker teker gün yüzüne çıkıyor. “Türkiye’de yapılmış en iyi restorasyon çalışmasına imza atıyoruz” diyen Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, “Özel...