28 / 03 / 2024

ABD Merkez Bankası

ABD Merkez Bankası

Küresel piyasalarda son birkaç gündür bir hareketlilik mevcut. Bunun sebebi ise yarın ABD Merkez Bankası Fed’in yarın açıklayacağı enflasyon verileri. İşte detaylar…

'Dolar 25 lirayı aşacak' iddiasının ardından gelen son dakika açıklaması: Uygun görüyoruz

Doların küresel piyasalardaki etkisini artıracak adımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye'de doların '25 lirayı göreceğini' iddia eden Selçuk Geçer'in ardından gelen son dakika açıklaması 'Acaba bu iddia gerçek olur mu?' endişelerini beraberinde getirdi.

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.

Dünya üzerindeki nakit paralar tedavülden kalkacak! Süreci başlatan imza atıldı

Dünya öümüzdeki 5-10 yılda kağıt parayı rafa kaldırarak tek bir para birimine geçecek. Artık parayı cepte ve cüzdanda taşımaya gerek kalmayacak. Para sadece banka hesabınızda göreceğiniz rakamlardan ibaret olacak.

Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed mart ayında faiz artırır mı? Artırırsa altın ne olur?

Küresel piyasalar, mart ayında yapılacak Fed toplantısını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısıyla bir araya gelecek. 2 gün sürecek toplantının ardından Fed, mart ayı faiz kararını açıklayacak. Altın, dolar ve piyasaların gözü bu toplantıda olacak.

FED Mart raporunu yayımladı! Şirketleri neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisinin mevcut durumunu baz alan "Bej Kitap" raporunun Mart sayısını yayımladı. Peki ABD'li şirketleri neler bekliyor? İşte detaylar...

Lael Brainard: FED'in yakında faiz artırması uygun!

ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Fed'in yakında faiz artırmasını destekleyen mesajlar verdi ve faiz artırımı için gerekli koşulların oluştuğunu bildirdi.

Janet Yellen'dan faiz artışı açıklaması!

Fed Başkanı Yellen, "Faiz artışının, gelecek veriler Komite'nin (FOMC) hedeflerine doğru ilerleme gösterirse görece yakın zamanda uygun olacağına karar verdik." dedi.

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 5,2 arttı!

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın kararları öncesinde güne düşüşle başladı. Ayrıca, ABD'de konut başlangıçları, şubat ayında yüzde 5,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası, politika faiz oranını, yılın ilk toplantısında, beklendiği gibi değiştirmedi. Gösterge faizi yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit tutma kararı oy birliğiyle alındı.

New York'ta Temmuz ayı yeni konut satışları analiz edilecek!

New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz toplantısına ilişkin tutanakların ardından düşüşünü 2. güne taşıdı.

ABD'de inşaat izinleri beklentilerin altında kaldı!

Küresel piyasalarda, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları beklenirken, yurt içinde siyasi gelişmeler ve döviz piyasasındaki hareket takip edilecek.

Fed kararında konut sektörü gelişiyor!

Fed kritik toplantının ardından açıklama yaptı.ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımının da olasılıklar arasında değerlendirdiği para politikası toplantısı sona erdi.

Küresel piyasalarda, Fed sonrası dolar ve faizler geriledi!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerde değişiklik yapmamasının ardından dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybederken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri geriledi.

S&P'den Türkiye konut piyasasına kritik uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors, ABD Merkez Bankası'nın olası faiz artırımının piyasanın önündeki en önemli risk olduğu belirtti.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Doların kaderi resmen belli oldu! Amerika Merkez Bankası başkanı açıkladı! Herkes bu senaryoya hazır olsun

ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden bugün gelen açıklamada yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını büyük olasılıkla attıracakları belli oldu. Doların kaderi bu açıklamalar sonrasında resmen belli oldu. Herkes bu senaryoya hazır olsun.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan radikal bir faiz artışı beklendiğini açıkladı. JPMorgan, bankanın politika faizini yüzde 25'e kadar yükseltebileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Dolarda dananın kuyruğu o tarihte kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! İşte doların geleceği rakam

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'dan faiz kararı öncesi açıklama geldi. Dolarda dananın kuyruğu o tarihte kopacak! Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların geleceği rakam.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Tüm dünyanın kilitlendiği FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED) piyasaların yakından takip ettiği politika faizini 25 baz puan artırdı.

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

ABD Merkez Bankası Haberi

ABD Merkez Bankası

Küresel piyasalarda, yarın Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi, büyüme ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirdiği politikalar ile ilgili artan belirsizlikler ile ilgili temkinli seyir hala devam ediyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde yükseliş gösteren tarım dışı istihdam kayıtları Fed’in eylül ayı itibarı ile faiz yükseltmelere yavaşlayacağı beklentisi zora girdi.

Yarın duyurulacak enflasyon verilerinin ülkede para politikasının geleceği ile ilgili ilişkin belirsizlikleri düşürmesi beklenirken, iş gücü piyasasındaki güçlü giden seyrin ardından enflasyonun da sürpriz olabileceği ile ilgili tahminler risk algısını yaşatıyor.

RESESYON RİSKLERİ ARTIYOR

Aynı zamanda, şirketlerin büyüme beklentilerinin düşmeye devam etmesi için güçlenen resesyon riski ile birlikte fiyatlamaları zor hale getirirken, tahvil piyasalarında ise terse dönen getiri eğrisi belirginleşmeye devam ediyor.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile üç aylık hazine...