16 / 04 / 2024

abd nin küçülmesi

abd nin küçülmesi

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinin yılın ilk yarısında küçülebileceğini söyledi.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte proje ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmesi...

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artış kaydetti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 10 milyon 200 bin varil artış kaydetti. Hal böyle olunca gözler güncel petrol fiyatlarına çevrildi. Bugün brent petrol yükseldi mi, düştü mü? 13 Ekim brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO İdealist Cadde'nin kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO İdealist Cadde projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İdealist Cadde'nin kısmi kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Colendi’den ABD’nin önde gelen bankalarına ‘dijital dolar’ desteği!

Fintek hizmetleri platformu Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL, ABD'nin önde gelen bankalarına teknoloji desteği sağladı. Proje, dijital dolara giden yolda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 500 bin varil azaldı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon 500 bin varil azaldı

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Nidapark Kayaşehir'in ve Ebruli Ispartakule'nin kısmı geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO, Nidapark Kayaşehir ile Ebruli Ispartakule'nin kısmı geçici kabulünün yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

abd nin küçülmesi Haberi

abd nin küçülmesi

Bernanke, ancak agresif faiz indirimlerinin büyümeyi destekleyeceğini, finans ve konut piyasalarındaki sorunların da azalacağını açıkladı.


Gereken adımlar atıldı: Bernanke, "2008'in ilk yarısında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYİH) büyümeyeceği, hatta hafif küçüleceği görülüyor" dedi. Ekonomik görünüme ilişkin belirsizliklerin yüksek, risklerin ise aşağı yönlü olduğunu belirten Bernanke, gereken ekonomik ve finansal adımların şimdiye kadar atılmış olduğunu söyledi.


Stres sürüyor: Bernanke, FED'in aldığı önlemlerin piyasaların istikrar kazanmasına yardımcı olduğunun, ancak piyasalardaki "stresin önemli ölçüde" sürdüğünün altını da çizdi. Bernanke, "Bu tahmindeki belirsizlik oldukça yüksek ve riskler dezavantaj oluşturuyor" dedi. Bernanke, düşük olan işsizlik oranlarının gelecek aylarda daha yükseleceğini de dile getirerek, "İstihdam ve gelir endişeleri azalan konut değeri ve daha sıkı kredi şartlarıyla beraber müşteri harcamlarının azalmasına neden oldu. İş harcamaları...