26 / 04 / 2024

ABD Starwood Küba

ABD Starwood Küba

ABD'nin Starwood şirketi, Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Quinta Avenida Otelini, "Four Points by Sheraton" logosuyla işletmeye başlattı. Küba'da 1959'dan bu yana ilk kez bir otel, ABD şirketi tarafından işletilecek.

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 11,3 azaldı ve 1 milyon 283 bine geriledi. Söz konusu rakamlar Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük rakamlar...

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü dördüncü ayda da sürdürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen senenin aralık ayında yüzde 1,4 azalışla 1 milyon 382 bine geriledi ve düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 9,6 geriledi ve 1 milyon 446 bin oldu. Bu rakamlar, Şubat 2021'den bu güne kaydedilen en düşük seviye oldu.

ABD'de konut başlangıçları 5 ayın en düşük seviyesine indi!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen ay yüzde 1,6 azaldı ve 1 milyon 555 bine gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine inmiş oldu...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.

ABD'de konut başlangıçları martta yüzde 19,4 yükseldi!

ABD'de konut başlangıçları, mart ayında aylık yüzde 19,4 yükselerek 1 milyon 739 bine ulaştı ve inşaat izinleri yüzde 2,7 artışla 1 milyon 766 bine ulaştı.

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 10,3 azaldı!

ABD'de konut başlangıçları, Şubat ayında aylık yüzde 10,3 azalarak 1 milyon 421 bine inerken, inşaat izinleri yüzde 10,8 azalışla 1 milyon 682 bin seviyesine geriledi.

ABD'de konut başlangıçları Ocak ayında yüzde 6 azaldı!

ABD'de konut başlangıçları, Ocak ayında aylık yüzde 6 azalarak 1 milyon 580 bine inerken, inşaat izinleri yüzde 10,4 artışla 1 milyon 881 bine çıktı.

ABD'de konut başlangıçları koronavirüsün etkisiyle 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 30,2 azalışla 891 bine, inşaat izinleri de yüzde 20,8 düşüşle 1 milyon 74 bine geriledi.

ABD'de konut başlangıçları Mart'ta yüzde 22,3 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, Mart ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre, ABD'de konut başlangıçları Mart'ta yüzde 22,3 azaldı...

ABD'de konut başlangıçları Şubat'ta 1,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini yayımladı. ABD'de konut başlangıçları şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,5 azalışla 1 milyon 599 bine geriledi...

ABD'de konut başlangıçları Ocak ayında yüzde 3.6 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, ocak ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini yayımladı. ABD'de konut başlangıçları ocakta bir önceki aya göre yüzde 3,6 azalışla 1 milyon 567 bine geriledi...

ABD'de konut başlangıçları Aralık'ta yüzde 16.9 arttı!

ABD'de konut başlangıçları Aralık ayında 13 yılın zirvesine çıktı. Resmi verilere göre konut başlangıçları aylık yüzde 16.9 artış gösterdi.

ABD Starwood Küba Haberi

ABD Starwood Küba

ABD ile Küba arasında ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde atılan adımlar kapsamında Küba'da 1959'dan bu yana ilk kez bir otel, ABD şirketi tarafından işletilecek.


ABD'nin Starwood şirketinin, Küba'nın başkenti Havana'da Miramar semtinde bulunan 186 odalı Quinta Avenida Otelini, imzalanan anlaşmayla "Four Points by Sheraton" logosuyla işletmeye başladığı bildirildi.


Starwood, Karayip Denizi'ne yakın, Küba ordusuna ait Quinta Avenida Otelinin gelecek birkaç ay boyunca yenileneceğini, ardından hizmete açılacağını açıkladı. 


YATIRIM YAPACAK İLK ABD ŞİRKETİ


Starwood, Küba devriminin Fidel Castro liderliğinde 1 Ocak 1959'da hükümeti devirmesinin ardından Küba'ya yüklü miktarda yatırım yapacak ilk ABD şirketi olacak.


ABD Ulaştırma Bakanlığı, bu ay 6 havayolu şirketine 2016 sonbaharında Küba'ya tarifeli uçak seferleri başlatması için izin vermişti.


ABD ve Küba, Aralık 2014'te ilişkilerin normalleşmesi için ortak bir süreç başlattıklarını duyurmuştu.




Hürriyet





Haber Özgür Gündem Gazeteesi'nde...