16 / 04 / 2024

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmasının ardından Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross bir dizi görüşme gerçekleştirdi, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan emlak fırsatçılarına hodri meydan: Hadi bakalım ilan verip yapsınlar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada emlakta başı boşluk olduğunu söyleyerek, "İlan siteleri üzerinden fiyat şişirme ve manipülasyon yapılıyordu. Bugün yapamıyorlar" dedi.

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son derece dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini belirtti. Bolat, “Otomotivde normalleşme artarak devam edecek” dedi.

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

İndirim yapmayan marketlere Ticaret Bakanı’ndan uyarı: Eğer yapmazlarsa...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Sanayi Odası (ASO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı'na önemli bir konuşma yaparak katıldı. Bakan Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan marketlerin pazar kaybına uğrayabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Hatta kampanyaya katılmayan firma ve kurumlara çağrı yaptı.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlakta, daire, dükkan ve arsa fiyatlarında düşme var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv ve gayrimenkul sektöründe düşüş olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isim ve hesaplara ağır ceza verileceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

Ticaret Bakanı Bolat'tan tüm sektörlere indirim çağrısı! Market, tekstil, beyaz eşya, otomotiv...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beyaz eşya, tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından başlatılan büyük indirim kampanyasında marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirimlerin beklendiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross Haberi

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ross ve beraberindekileri kabul ettiği toplantıda, Trump ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlanması konusunu da gündeme aldıklarını duyurdu.
 ABD'li heyetin temasları kapsamında iki ülke ticaretinde odaklanılacak öncelikli sektörler belirlendi, ticaretin önünde engel oluşturan konular incelendi.

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, iki ülkenin ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmış ve karşılıklı ekonomik ilişkilerin çok daha ileriye taşınması yönündeki iradelerini ifade etmişlerdi. 

Bunun üzerine ABD ve Türkiye'de hükümet temsilcileri, sektör paydaşları ve iş adamları söz konusu hedefin gerçekleştirilebilmesi için çalışmalar yürüterek, öneri ve projelerini belirlediler.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Türkiye ziyareti öncesi iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefi için beklentiler, "ABD-Türkiye Yatırım ve Ticaret İlişkileri İstişare Toplantısı"nda masaya yatırıldı....