28 / 03 / 2024

abd tüketici harcamaları 2014

abd tüketici harcamaları 2014

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, tüketici harcamaları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 yükseldi. Beklenti, harcamaların yüzde 0,4 artacağı yönündeydi...

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. 

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

ABD'de tüketici güveni son 7 yılın zirvesinde!

Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un bugün açıklanan verilerine göre, ABD'de Tüketici Güven Endeksi ekimde bir önceki aya kıyasla 5,5 puan artarak 94,5 oldu.

ABD'de tüketici harcamaları beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, tüketici harcamaları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 yükseldi. Beklenti, harcamaların yüzde 0,4 artacağı yönündeydi...

ABD'de tüketici güveni son 14 ayın zirvesinde!

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) eylül ayında bir önceki aya kıyasla 2,1 puan artarak 84,6 oldu. Tüketici güveni, böylece son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

abd tüketici harcamaları 2014 Haberi

abd tüketici harcamaları 2014


ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, tüketici harcamaları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 yükseldi. Beklenti, harcamaların yüzde 0,4 artacağı yönündeydi. Temmuz ayı kişisel harcamalarındaki değişim ise yüzde 0,1 gerilemeden yüzde 0,0'a revize edildi. 


Veriler, kişisel gelirlerin de ağustosta beklentilere paralel olarak yüzde 0,3 arttığını ortaya koydu.  


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu hesaplamak için kullandığı Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi ise önceki aya kıyasla değişmeyerek, yıllık bazda yüzde 1,5 oldu. Endeksin, ağustosta yüzde 0,1 oranında düşerek, yıllık bazda 1,4'e gerilemesi bekleniyordu.  


Fiyatı oynaklık gösteren gıda ve enerji dışındaki kalemlerden oluşan çekirdek enflasyon ise yüzde 0,1 yükselerek, yıllık yüzde 1,5 arttı.  


Kişisel harcamalardaki artışta yükselen otomobil talebi etkili oldu. Ağustosta araba satışları yıllık 17,5 milyon dolara çıkarak,...