26 / 04 / 2024

abdli bankalara morgıç darbesi

abdli bankalara morgıç darbesi

Global mortgage krizinin ardından peş peşe zarar açıklayan ABD merkezli büyük uluslararası yatırım bankaları, son çeyreğin ardından yüzlerinin güleceği beklentisi içine girdi.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara flaş TL talimatı

Merkez Bankası tarafından bankalara yönelik flaş bir TL talimatı geldi. Bankalar tarafından Merkez Bankası'nın talimatı kısa süre içerisinde devreye alınacak.

Son dakika: Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ağustos tarihinde Kur Korumalı Hesaplarla ilgili Basın Duyurusu ile kamuoyuyla paylaştığı düzenlemelere yönelik uygulama talimatını bankalara gönderdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! Hamle üstüne hamle geliyor! Bankada doları olanlar...

Dolardaki yükselişi durdurmak için hamle üstüne hamle geliyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yazı gitti ve zaman belirlendi. Kur Korumalı Mevduat sahipleri ile bankada doları olanlar dikkat.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Vatandaşlar borca battı! Bankalara olan toplam borç 2 trilyon TL'ye yaklaştı!

Kredi kartı ile yapılan ödemelerin 2022’nin aynı dönemine göre, yüzde 114 yükselerek 416,8 milyar lira oldu. Yurttaşların bankalara borcunun ise 1 trilyon 896 milyar liraya yükseldiği öğrenildi.

Merkez Bankası’ndan bankalara çok tartışılacak kredi talimatı! 70 bin liranın üzerinde kredi yok!

Bankalar 70 bin liranın üzerinde kredi vermemeye başladı. Bu doğrultuda, Merkez Bankası’nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin lira sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin lira sınırının aşılmamasına ilişkin bankalara talimat yolladığı öğrenildi. 

Merkez Bankası'ndan bankalara yönelik kara flaş haber geldi!

Merkez Bankası tarafından bankalara yönelik kara haber geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara zorunlu karşılık ve menkul kıymet tesisine ilişkin değişiklikler yaptı.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

abdli bankalara morgıç darbesi Haberi

abdli bankalara morgıç darbesi

Ancak piyasalarda, yeni bir yılın başlangıcında son çeyreğin, en az bir önceki çeyrek kadar kötü olabileceği konuşuluyor. ABD'de şirketlerde şu ana kadar açıklanan erimenin toplam değerinin dördüncü çeyrekte 36 milyar dolara ulaşması beklenirken Citigroup, Merrill Lynch ve Morgan Stanley'in en fazla kayıp veren ilk 3 finans kuruluşu olması bekleniyor. Bu kaos ortamında bankalar henüz dördüncü çeyrek bilançolarını açıklayacağı tarihi bile duyurmaya yanaşmadı.


CITIGROUP ZARAR BİRİNCİSİ: Citigroup'un son çeyrekte 11.28 milyar dolarlık zarar açıklaması beklenirken, üçüncü çeyrekte 8.48 milyar dolar zarar açıklayan Merrill Lynch'in daha fazla kayıp vermeyeceği ön görülüyor. ABD'nin en büyük finans kurumu Merrill Lynch ise bu öngörüye karşın Ocak ayına kadar herhangi bir sonuç açıklamayacağını vurguluyor. Geçtiğimiz çeyrekte 3.7 milyar dolar erime açıklayan Morgan Stanley'in toplam kaybının da...