23 / 04 / 2024

abdli şirketlerin türkiye yatırımı

abdli şirketlerin türkiye yatırımı

Türk Amerikan İşadamları Derneği ( TABA/AmCham ) Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 10 Amerikan şirketinin Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye' de iş yapmayı hedeflediğini belirtti...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

Kovid-19 sonrası tedarik zincirinde Türkiye için fırsat kapısı aralanacak!

Kovid-19 krizi tedarik zincirinde aksamalara neden olurken, uzmanlar, uluslararası şirketlerin üretimde Çin'e bağımlılıklarını azaltmaya gideceğini ve bunun Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Körfez’den Türkiye’ye 2 milyar TL yatırım!

Ortadoğulu şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarına aracılık yapan A&S Investment’in Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş “13 yılda aracılığımızla 3.5 milyar dolar yatırım geldi. Bunun yüzde 75’i gayrimenkul finansmanı” diye konuştu.

Türkiye mobilyada yatırım ülkesi olacak!

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründe dünyada iş birliği yaptıkları şirketlerin Türkiye'yi yatırım ülkesi olarak görmeye başladığını ifade etti.

İşte Katarlı şirketlerin Türkiye yatırımları!

Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Doğrudan Yatırım verilerine göre 2002 yılından 2007 Mart ayına kadar Katar’dan Türkiye’ye 1 milyar 506 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi.

Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan şirketler yeniden yapılandırılacak!

Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Şirketler fonksiyonel hale getirilecek.

Suriyeliler Türkiye'de Şubat ayında 159 şirket kurdu!

Türkiye’de Şubat ayında kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’unu Suriyeliler kurdu. 2016 yılında ise kurulan şirketlerin yüzde 40'ı Suriyelilere aitti.

Türkiye Varlık Fonu, dev şirketlerin eklenmesiyle güçleniyor!

Türkiye Varlık Fonu, listeye yeni dev şirketlerin eklenmesiyle hızla güçleniyor. Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT gibi şirketlerin yanında dün de THY ve Halkbank'ın bazı hisseleri fona geçti.

abdli şirketlerin türkiye yatırımı Haberi

abdli şirketlerin türkiye yatırımı


10 Amerikan şirketi Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye'de iş yapmayı hedefliyor. Amerikalı firmalar İstanbul'da ve Ankara'da 100'den fazla Türk şirketiyle görüşme yapacak


Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem, 10 Amerikan şirketinin Virginia Ekonomi Forumu kapsamında Türkiye'de iş yapmayı hedeflediğini belirterek, "Amerikalı firmalar İstanbul'da ve Ankara'da 100'den fazla Türk şirketiyle görüşme yapacak. Umarım Türkiye'de yatırım fırsatı bulurlar" dedi.


ABD'nin Virginia Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ortaklığı ve TABA katkılarıyla düzenlenen Virginia Ekonomi Forumu'nun ilk ayağı İstanbul'da başladı.


Etkinliğin açılışında konuşan Erdem, şirketlerin Türkiye'de öncelikle Bilişim Teknolojisi (IT) alanında yatırım yapmak istediğine dikkati çekerek, savunma, güvenlik ve IT alanları olmak üzere farklı sektörlerde hizmet veren 10 Amerikan firma yetkilisinin Türkiye'de yatırım ve ortaklık kurmak için ikili görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi.


Türkiye'nin herkese barışçıl bir...