25 / 04 / 2024

abdulaziz devri istanbul

abdulaziz devri istanbul

6 Mayıs 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde 1865 Fransız İllüstrasyon dergisi tarafından Yenicami ve civarının fotoğrafı çekilmiş. Akşam Gazetesi bunu haber yaparak okuyucularına sunmuş.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1955 yılında İstanbul'da taş devri hayatı yaşayanlar varmış!

1955 yılında İstanbul'da taş devri hatayı yaşayan insanlar varmış. Fatih'te, Bizans devrinden kalma ışıksız ve rutubetli bir mahzende aile yaşıyormuş. Mahzende yaşayan ailenin reisi verem olmuş.

Emlak Devri ile gayrimenkullerin gerçek değeri öğrenilebilecek!

Emlak Devri ile emlak sahipleri artık gayrimenkullerinin gerçek değerini öğrenebilecek, deneyimli emlak danışmanları ile temasa geçerek satış ya da kiralama işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecek.

Tapu hisse devri masrafları 2014!

Hisseli tapular üzerinde, hisseleri ayırma veya hisseleri birleştirerek tek tapuya çevirme gibi işlemler yapılabiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl yapılır? Tapu hisse devri masrafları 2014 ne kadar?

Afyonkarahisar'da Spor Gençlik ve Rekreasyon Projesi için arazi devri yapıldı!

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılması planlanan Spor Gençlik ve Rekreasyon Projesi için arazinin Hazine'den devri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne yapıldı...

Devremülk tapu devri!

Devremülk, bir bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkına deniyor. Devremülk sahibi, sahip olduğu günleri satma, devretme, kiraya verme gibi haklara sahip oluyor. Peki, devremülk tapu devri nasıl olur?

Recep Bozlağan: 3'üncü havalimanı İstanbul'u havacılık merkezi yapacak!

İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, 3'üncü havalimanı ile ilgili konuştu. Recep Boğazlağan, ' 3'üncü havalimanı istanbul'u havacılık merkezine dönüştürecek ' dedi.

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor!

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor. DDG’nin yetkilileri, tasarimini ustlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanim amacli projeleri Mall of Istanbul’un açılışı icin bu haftasonu Turkiye’ye geliyor.

Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla hizmete açıldı!

Dünya çapında 105’i aşkın ülkede aktif olan ve küresel ölçekte çok hızlı bir büyüme gösteren Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla" açıldı...

Radisson Blu Hotel & Spa, İstanbul'un ilk Spa oteli oldu!

Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla” kentin gürültüsünden uzakta, İstanbul’un tatil tadındaki yeni şehir oteli olarak konumlandı.

Tekin Acar Mall of İstanbul şubesi hizmete açıldı!

Türkiye genelindeki mağazalaşma atağını sürdüren Tekin Acar Cosmetics, bu kapsamda Mall Of Istanbul Avm’de yeni mağazasını açtı. Bu mağazada 3-25 Mayıs tarihleri arası yapacağınız 2. ürün alışverişlerinize %30 indirim fırsatı sunuluyor...

The İstanbul Edition turizmde engelleri kaldırıyor!

The istanbul Edition, turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik sunduğu 'Turizmde Biz de Varız' adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk mezunlarını verdi...

Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat!

Makro ve Akyapı ortaklığı iel istanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de inşa edilen ve 1476 konuttan oluşan Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat bilgileri ni haberimizin içinde bulabilirsiniz.

abdulaziz devri istanbul Haberi

abdulaziz devri istanbul

67 sene evvel İsanbul


Elimize geçen eski (Illüstrasyon) mecmuası koleksiyonunda İstanbul'a ve memleketimize ait tesadüf edeceğimiz resimlerden karilerimizi alakadar ettiklerini tahmin ettiklerimizi arasıra Akşam'da dercedeceğimizi yazmıştık. Bugün dercettiğimiz resim, 1865 senesinde yani Abdülaziz'in evaili saltanatında Yenicami ile civarının halini tasvir ediyor. Resimde bugün aynen mevcut olan muvakkithane ile Yenicami kemerine doğru gidilen yerdeki eski kapı görünmektedir. Resmin sol tarafındaki bina şimdi İş Bankası'nın bulunduğu yerde kaindir.


Akşam Gazetesi 6 Mayıs 1932 


Abdullah Kutalmış...