25 / 04 / 2024

Abonelik iptali nedir

Abonelik iptali nedir

Abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Tüketici artık süresiz veya süresi bir yıl ve üstündeki abonelik sözleşmesini gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden istediği zaman feshedebilecek.

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

HBO Max'e şok zam! 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

HBO Max, geçtiğimiz saatlerde aldığı bir kararla abonelik fiyatlarını artırdı. Güncel abonelik fiyatı nedir? İşte ayrıntılar...

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir? İşte tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021...

Elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği ile ilgili işlemler, elektrik dağıtım şirketinde yapılıyor. Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kısa süreli elektrik aboneliği nedir?

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından kullanıcılarla yapılan sözleşmeler arasında kısa süreli abonelik sözleşmesi de yer alıyor. Peki, kısa süreli elektrik aboneliği nedir? Hangi durumlarda yapılır?

İSKİ'nin tüm abonelik işlemleri internetten yapılabilecek!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne ait başta yeni abonelik ve mevcut abonelik iptali işlemleri olmak üzere, daha önce şube müdürlüklerinde yapılan tüm işlemler internetten gerçekleştirilebilecek.

Tapu iptali davası nedir?

Tapu iptali davası, bir taşınmaz mal hakkında yapılan tapu devir işleminin iptal edilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılıyor. Peki, tapu iptali davası nedir? Tapu iptali davası nasıl açılır?

Geçici gaz kapama nedir?

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki, doğalgaz abonesinin gazı nasıl kesilir? Geçici gaz kapama nedir?

Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?

Doğalgaz abonesi, aboneliğinin bulunduğu gayrimenkulden taşınması halinde, aboneliğinin iptal edilmesi için doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunabiliyor. Peki, Doğalgaz aboneliği nasıl iptal edilir? İşte abonelik iptali için gerekenler..

Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler!

Doğalgaz için, kira sözleşmesi, daireye ait tesisat numarası ve kimlik ile birlikte doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunuluyor. Peki abonelik nasıl iptal edilir? Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir?

Elektrik aboneliği nasıl iptal edilir?

Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl iptal edilir? İşte elektrik aboneliği iptali işlemleri..

Abonelik iptali nedir Haberi

Abonelik iptali nedir

Abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dahil abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslar belirlendiği yönetmeliğe göre, satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorunda olacak. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısıyla tüketiciye verilmesi gerekecek.  


'TAAHHÜTLÜ'DE NE OLACAK? 


Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip olacak. Taahhütlü aboneliklerde...