18 / 04 / 2024

abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları

abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları

Tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, yeni yönetmelik gereğince abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

İş GYO, SAHA ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

İş GYO, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı. Sözleşme 8 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak. 

Akmerkez GYO Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi tadil edildi!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadili kabul edildi.

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine karar verildi. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Yapı Kredi Koray GYO, Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine karar verdi. 

Kira sözleşmesi örneği 2021!

Kira sözleşmesi ile kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanabilecek sorunların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2021 kira sözleşmesi örneği...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

2020 kira sözleşmesi örneği!

Bir gayrimenkulü kiralamadan önce kiracı ile mülk sahibi arasında yazılı anlaşma yapılıyor. Kira sözleşmesi ile taraflar arasında yaşanabilecek orunların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2020 kira sözleşmesi örneği...

abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları Haberi

abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları

Abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak tanımlanıyor.


Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerine bu Yönetmeliğin yalnızca 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci, 13 üncü, 22 nci, 23 üncü, 24 üncü ve 25 inci maddeleri uygulanıyor. Peki, abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?


Abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları..

MADDE 5 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorundadır. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.


(2) Abonelik sözleşmeleri; en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenir.


Sözleşmenin zorunlu...