23 / 04 / 2024

acar istanbul hukuki süreç

acar istanbul hukuki süreç

Ön izin iptal edildikten sonra Acaristanbul'da inşaat durdurulmuştu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Acaristanbul'da inşaat ön iznini iptal eden Orman Bakanlığı'nı haksız buldu.

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için "İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır" dedi ve hukuki yolları kullanarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kanal İstanbul'un hukuki statüsü açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'un hukuki statüsü açıklandı. Montrö Sözleşmesi ile 'uluslararası suyolu' olarak kabul edilen İstanbul Boğazı'nın aksine, Kanal İstanbul hukuken 'iç suyolu' statüsünde olacak.

Erdal Acar İstanbul'da 3 otel açacak!

Erdal Acar İstanbul’da biri butik olmak üzere üç tane otel açmaya hazırlanan Erdal Acar, bir açılışa ise dünyaca ünlü top model Irina Shayk’ı getirtiyor.

Kanal İstanbul için hukuki düzenleme şart!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ için ihale hazırlıklarının başladığını açıkladı. Kanal için hukuki engel yok, ancak uzmanlara göre proje için iyi bir hukuki alt yapı şart.

Nilüfer Oral: Kanal İstanbul için iyi bir hukuki alt yapı oluşturulmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ için ihale hazırlıklarının başladığını açıkladı. Kanal için hukuki bir engel yok, ancak uzmanlara göre proje için iyi bir hukuki alt yapı oluşturulması da şart.

Doğan Acar: Ankara-İstanbul YHT'nin açılmasıyla turizm canlanacak!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasıyla iç turizmde de önemli bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar konuyu değerlendirdi.

Tekin Acar Mall of İstanbul şubesi hizmete açıldı!

Türkiye genelindeki mağazalaşma atağını sürdüren Tekin Acar Cosmetics, bu kapsamda Mall Of Istanbul Avm’de yeni mağazasını açtı. Bu mağazada 3-25 Mayıs tarihleri arası yapacağınız 2. ürün alışverişlerinize %30 indirim fırsatı sunuluyor...

Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat!

Makro ve Akyapı ortaklığı iel istanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de inşa edilen ve 1476 konuttan oluşan Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat bilgileri ni haberimizin içinde bulabilirsiniz.

İstanbul'da kentsel dönüşümün sosyal boyutu ele alındı!

Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu konulu sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) gerçekleştirildi.

Funda Acar kimdir?

Funda Acar, 2013 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 10. sırada yer alıyor. Peki, Acarlar Şirketler Topluluğu İkinci Kuşak Genel Müdürü Funda Acar kimdir?

Karşıyaka Stadı'nda Ali Acar İnşaat ve Göztepe Stadı'nda Doyap Yapı'yla anlaşıldı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nı yapacak Doyap Yapı'yla sözleşmeleri imzaladı.

Antalya Divan Talya Oteli'nde hukuki süreç devam ediyor!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler, geçtiğimiz yıl yapım faaliyeti durdurulan Divan Antalya Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan gerekli izinlerin alınması ve ilgili hukuki süreçlerin tamamlanması çalışmalarının devam ettiğini bildirdi

Black Box İstanbul, Haziran'da açılıyor!

UNIQ İstanbul kompleksi içerisinde yer alacak Black Box Istanbul, Haziran'da açılıyor. Lansmanlardan moda şovlarına konserlere kadar birçok etkinliğin bulunacağı Black Box Istanbul, 5 bin 800 kişi kapasiteli tasarlandı

acar istanbul hukuki süreç Haberi

acar istanbul hukuki süreç

Ancak hukuki süreç devam ettiği için inşaat yapılmayacak. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Acaristanbul için alınan 'ön izni' iptal etmesiyle ilgili kararın yürütmesi durduruldu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, inşaat için ön iznin yeterli olduğunu, bu izni iptal eden Orman Genel Müdürlüğü'nün hukuka aykırı davrandığını belirtti. Karar, nihai anlam taşımıyor. Danıştay'ın yapı ruhsatını iptal ettiği inşaatların devam edebilmesi için hukuki sürecin kesinleşmesi gerekiyor.

Acar İnşaat A.Ş., 2001 yılında Serdaroğlu orman alanının yüzde 6'sına denk gelen 14 bin 739 hektarlık alanda yapılaşma için ön izin başvurusu yaptı. 2003'te alınan ön izin daha sonra yüzde 6'lık yapılaşma oranını aştığı gerekçesiyle iptal edildi. İsmet Acar, daha sonra kesin izin alabilmek için müracaat etti ancak Orman Bakanlığı isteği kabul etmedi.

Bunun...