19 / 04 / 2024

acele kamulaştırma nedir

acele kamulaştırma nedir

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, acele kamulaştırmanın ne olduğu ve kamulaştırmanın doğru yürütülüp yürütülmediğini anlattı.

Erzincan, Malatya ve Çorum'da acele kamulaştırma kararı!

Erzincan, Malatya ve Çorum illerinde tesis edilecek hidroelektrik santrallerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırması yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Fikirtepe dönüşümünde acele kamulaştırma yöntemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için maliklerle büyük oranda anlaşma sağlandı. Uzlaşılan adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırma" yöntemi uygulanıyor..

Yırca'da zeytin ağaçları hangi gerekçeyle kesildi? Acele kamulaştırma nedir?

Soma Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacı kesildi... Köylüler zeytin ağaçlarının kesilerek termik santral yapılmasına itiraz ederken, şirket hangi gerekçe ile arazideki bu ağaçları kesti?

Acele Kamulaştırma nedir? Acele kamulaştırma nasıl yapılır?

Acele Kamulaştırma, yurt savunması ihtiyacı ya da özel durumun aceleliğine Bakanlar Kurulu'nun karar vermesiyle uygulanan, taşınmaz mallara en kısa sürede kıymet takdiri yapılarak devlet tarafından el konması işlemidir.

Maliye ve TEİAŞ enerji projeleri için acele kamulaştırma kararı aldı!

Maliye Bakanlığı ve TEİAŞ tarafından enerji projeleri nedeniyle bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Söz konusu kamulaştırmalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete' de yayımlandı...

Trampa yoluyla kamulaştırma nedir?

Kamulaştırma yollarından biri olan trampa yoluyla kamulaştırma nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Acele kamulaştırma nedir?

Kamulaştırma uygulamasına hız kazandırmak için acele kamulaştırma yöntemine gidilebiliyor. Peki acele kamulaştırma nedir?

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Elazığ Keban'da acele kamulaştırma kararı!

Keban Şalt-2 TM İrtibat Hatları Projesi için bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı...

Sakarya-Kaynarca'da acele kamulaştırma yapılacak!

Sakarya-Kaynarca Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında bazı taşınmazlar Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma yapılacak...

Artvin Şavşat ve Ardanuç'ta acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı tarafından Artvin'de acele kamulaştırma yapılacak. Şavşat ve Ardanuç'taki 31 gayrimenkul karar kapsamında acele kamulaştırılacak...

Mardin ve Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

“Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) İltisak Hattı Projesi” Kapsamında Mardin ve Diyarbakır illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı..

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Ağrı Merkez'de yol çalışması için acele kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ağrı Merkez'de yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma yapılacak..

Antalya Korkuteli'nde acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da Küçükköy Güneş Enerji Santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

İzmir Seferihisar'da acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı, İzmir Seferihisar'da tesis edilecek jeotermal enerji santralinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapacak..

acele kamulaştırma nedir Haberi

acele kamulaştırma nedir

Son günlerde basında sürekli taşınmazlara yönelik olarak Acele Kamulaştırıldı haberlerini okuyoruz. Acele Kamulaştırma nedir ki bu kadar çok yapılmaya başlandı ve aslında yapılan işlemler doğru bir şekilde ve amacına uygun mu yürütülüyor? Öncelikle Acele Kamulaştırma nedir onu anlamak gerekiyor. 


Acele Kamulaştırma aslında Kamulaştırma Kanunu içerisinde yer alan ve “OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA” özgü bir kamulaştırma halidir. Buna göre; yurt savunması ihtiyacı nedeniyle acele olması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla yapılan Acele Kamulaştırmada kıymet takdirinin yapılması dışındaki tüm işlemler alınan karardan sonra yürütülmektedir. Yani normal kamulaştırma halinde işlemlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi esası varken Acele Kamulaştırma’da Bakanlar Kurulu kararı alır ve kıymet takdiri hemen yapılarak diğer işlemler buradan sonraya bırakılır. 


Kamulaştırma Kanunu Madde 27 – 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında...