20 / 04 / 2024

ada bazlı kentsel dönüşüm

ada bazlı kentsel dönüşüm

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. İlhan Osmanşahin, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmanşahin, kentsel dönüşümün devlet eliyle, belirli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Parsel bazlı yapılaşmaya neşter vurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpık kentleşmenin önüne geçiyor. İlk neşter kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı dönüşüme atılacak. Bu kapsamda mahalle kültürü yeniden yaşatılacak.

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemeler gerekli!

Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla göç alan il olma özelliğini taşıyan İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı gündemden düşmüyor. 

Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bİ Mirmarlık'ın CEO'su Mahmut Yanmaz, kentsel dönüşüm ve kentin planlanarak yenilenmesi konularında açıklamalar yaptı.

Türkiye'de ada bazlı kentsel dönüşüm öne çıkacak!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını ifade etti. İşte Murat Atay'ın sektör değerlendirmesi...

Kentsel dönüşüm bina değil ada bazlı olmalı!

Türkiye’de deprem riskini minimize etmek ve yoksulluğu ortadan kaldırmak için başlatılan kentsel dönüşüm rant amaçlı bina dönüşüm halini aldı. Konuyla ilgili Grey Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Orman konuştu..

Ada bazlı kentsel dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşümde, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yıkım ve yapım çalışmaları yapılıyor. Peki, ada bazlı kentsel dönüşüm nedir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm tepkisi!

Okmeydanı 3550 Ada hak sahipleri, mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili halk kürsüsü kurdu ve bir açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

KİPTAŞ Eyüp kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada 12 parseli de ekledi. İBB'den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

GOP Plevne'nin yüzde 80'i satıldı!

İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarındaki köklü tecrübesiyle 2021 yılını dönüşüm yılı ilan eden Bahaş Holding, İstanbul’un ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olan, GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında sona yaklaştı. 

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

ada bazlı kentsel dönüşüm Haberi

ada bazlı kentsel dönüşüm

Dünya genelinde, son bir yılda 20'yi aşkın 6,5 şiddetinden büyük deprem olurken bu depremlerde yaşanan can ve mal kayıplarının büyük çoğunluğu Türkiye’de yaşandı. 

Türkiye’nin değişmez gündem maddelerinden olan deprem, üzerinde ciddi çalışmalar yapılması gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde yaşanan depremler genel olarak çok sayıda can kaybına yol açarken konuyla ilgili yapılan araştırmalar da bu gerçeği ortaya çıkarıyor. Bu bağlamda dünya genelinde, son bir yılda yirminin üzerinde 6,5’tan büyük deprem meydana gelirken bu depremlerde yaşanan can ve mal kayıplarının büyük çoğunluğu Türkiye’de yaşandı. Milli Gazete'den Bekir Şirin'in haberine göre; 2020'de yedi farklı ülkede meydana gelen 6,5-6,9 arasında büyüklüklerdeki depremlerde sadece 2 can kaybı yaşanırken, 24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde 40’tan fazla, 30 Ekim 2020 tarihinde...