25 / 04 / 2024

ada parsel paylaşımı

ada parsel paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''ADA... PARSEL...” diye paylaştırdım. Yalnız bir parselin üzerinde 4 katlı ev var. Vasiyetnamede “Eviyle birlikte” diye yazmadım. Bu ileride ihtilaf konusu olur mu? Ek vasiyetnamemi yapmalı mıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Ada parsel nedir? Ada parsel numarası nasıl bulunur?

Ada parsel, günlük hayatta da kullanılan kavramlardan biridir. Gayrimenkul terimlerinden olan ada parsel, özellikle de yatırımcı veya mirasçılar tarafından bilinmesi önemlidir. Peki ada parsel nedir ve ada parsel numarası nasıl bulunur? İşte konu ile ilgili tüm bilgiler...

TOKİ Gaziosmanpaşa arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi 6619 ada 8 parsel ve 10086 ada 1 parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kayabaşı arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi yarın!

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde, 51 bin 208 metrekare büyüklükteki arsa için arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yarın saat 11.00'de yapılacak.

Kayabaşı TOKİ arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi 28 Ocak'ta!

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 28 Ocak 2016 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Kayabaşı arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi 4 Şubat'ta!

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 2 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi yapım işi ihalesi 4 Şubat 2016 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Kayabaşı'nda arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi yaptırıyor!

TOKİ Kayabaşı Toplu Konut Alanı arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 876 Ada 1 Parsel için 28 Ocak 2016 tarihinde, 876 Ada 2 Parsel için ise 4 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdare Başkanlığı, İstanbul İli Başakşehir İlçesi Bahçeşehir mevkii 542 ada 1 parsel ve 547 ada 1 parsellerde arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Çekirge Mahallesi, İntam Blokları kentsel dönüşüm alanında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapacak. ihale tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne ili Merkez ilçesi Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Edirne arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 25 Mayıs'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Edirne Merkez ilçesine bağlı Hadımağa Mahallesi'nde bulunan 4 adet parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işini 25 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

Eşler arasında mal paylaşımı kanunu!

Eşler arasında yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Evlilik birliği içinde yapılabilen mal sözleşmeleri Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte eşler arasında mal paylaşımı kanunu...

Boşanırken mal paylaşımı 2015!

Evlilik birliğini sonlandıran eşlere, boşanma sürecinde hangi rejimin uygulanacağı evlilik tarihlerine bağlı oluyor. Peki, boşanırken hangi mallar kime kalır? İşte boşanırken mal paylaşımı 2015...

ada parsel paylaşımı Haberi

ada parsel paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''ADA... PARSEL...” diye paylaştırdım. Yalnız bir parselin üzerinde 4 katlı ev var. Vasiyetnamede “Eviyle birlikte” diye yazmadım. Bu ileride ihtilaf konusu olur mu? İhtilaf olmaması için şimdi ne yapmam gerekir? Ek vasiyetnamemi yapmalı mıyım?'' sorusuna cevap verdi.


Noterde tanzim edilen vasiyetname ile çocuklarıma mallarımı yere verdiğimiz isimleriyle değil “ADA... PARSEL...” diye paylaştırdım. Yalnız bir parselin üzerinde 4 katlı ev var. Vasiyetnamede “Eviyle birlikte” diye yazmadım. Bu ileride ihtilaf konusu olur mu? İhtilaf olmaması için şimdi ne yapmam gerekir? Ek vasiyetnamemi yapmalı mıyım? ● A.A. 

Soru biraz karışık. Gayrimenkulün durumu tam olarak yazılmamış. Benim anladığım şu: Okuyucum muhtelif parsellere sahip. Bunları çocuklarına paylaştırmış. Örneğin 3 nolu parsel (A)’ya, 5 nolu parsel (B)’ye...