25 / 04 / 2024

Adana 2016 imar planları

Adana 2016 imar planları

Adana’da yeşil alan, kaldırım gibi bölgelerde kaçak olarak bulunan çok sayıda büfe, kafe ve benzeri yapıların imar düzenlemesiyle yasallaşması bekleniyor.

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Adana Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

Adana'daki yeni imar planlarına itiraz edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bahçeşehir Mahallesi’nde yapımı düşünülen imar planlarına itiraz etti.

Adana'da imar sorunu çözüm bekliyor!

Adana Güney Haber Gazetesi yazarlarından Mesut Başaran, Adana'daki imar konut sorununu değerlendirdi.

Adana Sarıçam'da imar planına aykırı kararı!

Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde imar planına aykırı birçok karar alındı. İmar ve planlara aykırı düzenlemeler sosyal donatı alanlarını ve yeşil alanları azaltıyor.

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana Pozantı 1/1000 ölçekli imar planı onaylandı!

Adana Pozantı 1/1000 ölçekli imar planı, Pozantı Belediye Meclisi Mayıs toplantısında kabul edildi.

Adana 2016 imar planları Haberi

Adana 2016 imar planları

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı ikinci oturumu bugün Belediye Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak’ın başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında bulunan büfe, çiçekçi kulübeleri ve benzeri yapılara ait imar düzenlemesine ait itirazlara ilişkin komisyon raporu okundu. Gündem maddesine ilişkin söz alan Ak Parti’li Meclis Üyesi Abdullah Sakarya, yeşil alan özelliği taşıyan parkların halkın kullanımına açık yerler olduğunu belirterek, üzerine kaçak olarak kurulan yapıların imar düzenlemesiyle yasallaştırılmasının doğru olmadığını anlattı. Sakarya, "Buraları parklar halinden çıkarıp büfe haline getirdiğimiz zaman yanına masa da veriliyor. Kamusal alan olan bu yerleri korumak zorundayız. Şu an biz kaldırımlara da imar veriyoruz. Nerede görülmüş kaldırımlara imar verildiği? Adana’ya karşı sorumluyuz. Bizi onlar seçti" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak ise parklarda bulunan büfelerin...