24 / 04 / 2024

Adana 6 milyar tl kentsel dönüşüm

Adana 6 milyar tl kentsel dönüşüm

Sampaş A.Ş. uzmanlarınca hazırlanan ve 6 milyar TL'lik bir değerin oluşacağı planlanarak hayata geçecek projede, toplam 13 bin adet konut ve iş yeri bulunuyor.

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Tüketici kredilerinde 6 milyar 279 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 279 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 533 milyar 183 milyon TL'ye çıktı.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Vakıf GYO İUFM B Kule'nin değeri 6 milyar TL'yi aştı! 

Vakıf GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi B Kule'nin kat irtifakı kurularak tamamlanması halinde bugünkü toplam hasılat değeri KDV dahil 6 milyar 147 milyon 834 bin TL olarak açıklandı. İşte detaylar...

Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türk inşaat firmalarının bugüne kadar 135 ülkede 492,6 milyar dolar değerinde proje üstlendiğini açıkladı.

Bakan Bolat: Alışveriş merkezi ve marketlere toplam 6 milyar TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan denetimler kapsamında Alışveriş merkezi ve marketlerdeki ilgili firmalara 6 milyar lira ceza kesildiğini açıkladı.

Bakan Bolat: Depremin ihracata etkisi 6 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat depremin ihracata etkisinin 6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

TCMB’nin rezerv varlıklarında artış! Toplam 116,6 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 4,5 oranında artarak 116,6 milyar dolara çıktı.

Adra GYO’nun halka arzı sonuçlandı! Halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Garanti BBVA Yatırım liderliğinde 14-15 Eylül 2023 tarihlerinde “Borsada Satış” Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da pay başına 22,66 lira sabit fiyatla gerçekleşen halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremzedelere 5 ayda toplam 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Adana 6 milyar tl kentsel dönüşüm Haberi

Adana 6 milyar tl kentsel dönüşüm

Adana'nın Çukurova ilçesinde, 1078 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve 13 bin konut ve iş yerinin yer aldığı 6 milyar liralık değeriyle Cumhuriyet tarihi boyunca Adana'ya yapılan en büyük yatınm olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde tanıtılacak. Kooperatif ve belediye toplu konut sistemiyle düşük maliyet gözetilerek düşük kalite ve depreme dayanıksız, olarak üretilen Çukurova ilçesindeki Belediye Evleri Mahallesi, yapıldığı dönemin şartları ve yıllar içerisinde yaşanan depremlerin etkisi ile şehir için sorun oluşturmaya başlayınca kısa bir zaman önce kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Sampaş A.Ş. uzmanlarınca hazırlanan ve 6 milyar TL'lik bir değerin oluşacağı planlanan proje, toplam 1078 dönüm alan üzerine yapılacak. 



Akıllı kent olarak planlanarak hayata geçecek projede, toplam 13 bin 2 adet konut ve iş yeri...