19 / 04 / 2024

adana çarpık yapılaşma

adana çarpık yapılaşma

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Saymanı Şaban Burak, bölgedeki çarpık kentleşme sorunundan bahsetti. Burak, çarpık kentleşmenin Adana’nın kaderi olduğunu açıkladı.

Adana'daki çarpık yapılaşma kentsel dönüşümle önlenir!

AK Parti Adayı 2.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı: "Adana'da düz giden bir bulvar yok. Süleyman Demirel, Turgut Özal kıvrıla kıvrıla gidiyor" dedi. Sarı, çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle önlenebileceğini anlattı.

Ersun Özkan: Adana çarpık kentleşmeye kurban edilmemelidir!

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Adana çarpık kentleşmeye kurban edilmemelidir" diyerek 30 Mart seçimleri öncesi adaylara önerilerde bulundu...

Bekir Kazım Ayhan: Adana'nın yüzde 75'i imara kapalı!

Adana Kentsel Dönüşüm Derneği (AKED) Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Bekir Kazım Ayhan, depreme dayanıksız, hasarlı konut veya işyerlerinin, sağlıklı yaşanabilir bir hale gelmesi için, bir dilekçenin yeterli olacağını söyledi...

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

adana çarpık yapılaşma Haberi

adana çarpık yapılaşma

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Saymanı Şaban Burak, kentteki en büyük sorun olan çarpık yapılaşma ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çarpık kentleşmenin Adana’nın kaderi olduğunu söyleyen Burak, “Kentsel dönüşüm süreci yaşıyoruz. Gazipaşa, Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı’nda 5 katlı binalar yıkılıyor, yerine 15 katlı gökdelenler yapılıyor. Şehirde araç sayısı ve insan sayısı artıyor, çeşitli sorunlar da beraberinde geliyor. Bunları bir an önce halledebilmek adına, kentsel dönüşümleri bu tür yerlerden ziyade, mahalleler de yapmak lazım. Asıl kentsel dönüşümün yapılması gereken yerler Sümer, Şakirpaşa ve Denizli gibi mahallelerdir” dedi.


Burak, yerel yönetimlerin büyük görevler üstlendiğini söyleyerek, “Alt yapıyı yapacaksınız, müteahhitlere de yardımcı olacaksınız. TOKİ ile olacak bir iş değil bu. Adana’da yerel müteahhitlerle bu işi çözmek lazım. Büyükşehir, Göl Mahallesi’nde kentsel dönüşüm açmış. TOKİ...