29 / 03 / 2024

adana çukurova tarım alanları

adana çukurova tarım alanları

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Adana çarpık kentleşmeye kurban edilmemelidir" diyerek 30 Mart seçimleri öncesi adaylara önerilerde bulundu...

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

TOKİ'den Adana Çukurova'ya 333 yeni konut müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Çukurova'da 333 yeni konut inşa edecek.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..

Adana'da tarım alanları kentleşiyor!

Çukurova'nın bereketli birinci sınıf tarım arazileri Adana'da 50 bin hektar tarımsal alanı kentleşmeye yenik düşürdü.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

H&M, Adana Çukurova'daki ilk mağazasını açtı!

Dünyanın en büyük moda markalarından H&M, Adana Çukurova'daki ilk mağazasını Optimum AVM'de açtı. Marka açılışını özel bir alışveriş partisiyle kutladı.

adana çukurova tarım alanları Haberi

adana çukurova tarım alanları


Adananın yaşanabilir kent olmaktan hızla uzaklaştığını ifade eden Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Adana çarpık kentleşmeye kurban edilmemelidir" diyerek 30 Mart seçimleri öncesi adaylara önerilerde bulundu.


Özkan, yaptığı açıklamada, “Çarpık Kentleşme ve Adana başlığıyla ele aldığımızda Adana’nın, kırdan kente göç, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kaçak yapılaşma, sağlıksız ve çarpık kentleşme, mühendislik hizmeti almadan üretilen yapılar, çevre kirliliği, imar afları, bilimi yok sayan yaklaşım, katılımcılıktan nasibi almamış anti-demokratik kent yönetimi, kent içi ulaşım, üvey evlat muamelesi yapılan toplu taşımacılık, adeta mezarlığa dönüşen köprülü kavşaklar, sürdürülebilir ulaşım ve imar master planı olmadan sağlanan kentsel büyüme gibi sorunları bulunmaktadır. Bütün bu konu başlıklarının anlamı şudur: Adana yerel anlamda doğru yönetilmemiştir ve çok...