28 / 03 / 2024

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin kiliseye dönüştürülme çalışmasını meclis gündemine taşıdı.

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak?

Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana'da müzeye dönüştürülen fabrika binalarına ve bazı iddialara ilişkin sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ödül!

İnşaatında sona gelinen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak Haberi

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak

Adana’da 1924 yılından buyana müze olarak hizmet veren bina Kültür Bakanlığı tarafından onarılarak kiliseye dönüştürülüyor. Kamuoyunun dikkatini çekmeyecek şekilde sessiz sedasız yürütülen projeyle, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin girişine ‘Kuruköprü Kilisesi Anıt Müzesi’ yazıldığı, ancak ‘alıştırma süreci’nden sonra bütünüyle ‘Kuruköprü Kilisesi’ne dönüştürüleceği öne sürülüyor. Restorasyon sonrası bina girişine asılan ‘kilise’ yazısının hatta kiliseye çevrilen müzenin dışarıdan fotoğrafının dahi çekilmesine izin verilmiyor. Bunun nedeni olarak da binanın henüz hizmete girmediği gösteriliyor.

BİNANIN TARİHİ GEÇMİŞİ

Kuruköprü olarak bilinen bölgede yapılan Rum Kilisesi 1845 yılında tamamlanıp ibadete açılmış. Yapı cumhuriyetin ilk yıllarında 1924’de Etnografya Müzesi olarak düzenlendi. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe verdiği önemin bir göstergesi olarak ülkenin dört bir yanında kurulan müzelerden birisiydi. Adana Etnografya Müzesi 1972 yılında içerisindeki eserler yeni inşa edilen...