16 / 04 / 2024

Adana imar planı

Adana imar planı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Adana Sarıçam'da imar planına aykırı kararı!

Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde imar planına aykırı birçok karar alındı. İmar ve planlara aykırı düzenlemeler sosyal donatı alanlarını ve yeşil alanları azaltıyor.

Adana Pozantı 1/1000 ölçekli imar planı onaylandı!

Adana Pozantı 1/1000 ölçekli imar planı, Pozantı Belediye Meclisi Mayıs toplantısında kabul edildi.

Adana Çukurova'da 5 binlik imar planı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurova ilçesi, Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahallelerini kapsayan 1000 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar plan değişikliğini kabul etti.

Adana Kozan'ın 1/1000'lik imar planı askıda!

Kozan Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, 1/1000'lik revizyon uygulama imar planının Mahmutlu, Taş, Aslanpaşa, Tufanpaşa, Yarımoğlu, Şevkiye ve Varsaklar mahallelerini kapsayan 1., 2., ve 3. etapları askıya çıktı.

Adana'da nazım imar planının iptali yargıya taşındı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1/25.000'lik nazım imar planının iptal etmesi yargıya taşındı. TMMOB Mimar Odası Adana Şubesi, İdare Mahkemesine başvurarak, planı iptal eden meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmasını talep etti.

Seyhan Kent Meydanı imar planı iptal edildi!

Adana 2'inci İdare Mahkemesi kentin göbeğindeki uygulama imar planını iptal etti. Danıştay 6. dairesi de onayladı ama mahkeme kararını uygulaması gereken Seyhan Belediyesi kılını kıpırdatmıyor...

Adana CarrefourSa AVM imar planına itiraz edildi!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen ve askıya çıkarılan CarrefourSA Alışveriş Merkezi'nin de içinde bulunduğu 160 dekarlık alanla ilgili imar planı değişikliği kararına Mimarlar Odası Adana Şubesi itiraz etti.

Mimarlardan Adana CarrefourSA AVM imar planına itiraz!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen ve askıya çıkarılan CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin de içinde bulunduğu 160 dekarlık alanla ilgili imar planı değişikliği kararına Mimarlar Odası Adana Şubesi itiraz etti.

CHP, Adana CarrefourSA AVM imar planına itiraz etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin içinde bulunduğu 160 dönümlük alanla ilgili imar planı değişikliği kararına itiraz etti.

Adana'nın 1/25000'lik imar planı iptal edildi!

Tartışmalı geçen meclis oturumunda Carrefour AVM'nin bulunduğu arsanın yoğunlu 1,6'dan 2.4'e çıkarıldı, Adana'nın 1/25000'lik imar planı iptal edildi.

Adana Forum Alışveriş Merkezi'nin binlik imar planı kabul edildi!

Adana'da gündeme geldiği günden bu yana tartışma konusu olan Forum AVM'nin binlik imar planı, MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Adana Forum AVM'nin imar planı kabul edildi!

Adana’da gündeme geldiği günden bu yana tartışma konusu olan Forum AVM’nin binlik imar planı, MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Adana Belediyesi Kozan'ın imar planını onayladı!

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Kozan'ın 1/5000'lik nazım imar planı, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanarak kabul edildi...

Adana imar planı Haberi

Adana imar planı

1998 depreminin ardından deprem yönetmeliğinin yenilendiğini, bu tarih öncesinde mühendislik hizmeti almamış binaların olası 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğinden bahsetti. Hürriyet'te İzmir'de 6,6 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken, Adana'da 1998 yılında gerçekleşen 6,2 büyüklüğündeki büyük deprem akıllara geldi. Türkiye coğrafyasının yüzde 95'inin deprem riski altında olduğundan bahseden İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, bunun Türkiye nüfusunun yüzde 98'ine denk geldiği açıkladı. 

ADANA 1'İNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA

Adana'nın da deprem kuşağının yoğun olduğu bir bölgede bulunduğundan bahseden Aksungur, "Adana 1998 Ceyhan depreminden önce 3'üncü derece deprem bölgesiydi. Literatürde öyle geçiyordu ve ona göre hesaplamalar yapılırdı. Fakat 6,2 büyüklüğündeki Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeği ortaya çıktı. Çünkü o zamana kadar Ceyhan-Yumurtalık-Karataş fay...