17 / 04 / 2024

adana imar planları

adana imar planları

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana Şambayadı'nın 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Şambayadı, Kabasakal, Esentepe bölgesindeki imar sorununun ortadan kalktığını söyledi. 

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana'daki yeni imar planlarına itiraz edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bahçeşehir Mahallesi’nde yapımı düşünülen imar planlarına itiraz etti.

Adana'da yüksek katlı binalar yıkılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yüksek katlı binalar için gerekli yoğunluk artışına karşı olması arsa sahipleri ile müteahhitleri kara kara düşündürüyor.

Soner Çetin'den Adana'ya imar müjdesi!

Soner Çetin'den Adana'ya imar müjdesi geldi. Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana'nın yıllardır kanayan yarası olan imar sorununun çözülmek üzere olduğunu Halk Günü'nde açıkladı.

Yeni imar planlarıyla Adana rahat bir nefes alacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Adana Şube Yönetici Yardımcısı Güven Demircan, Adana Biiyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar planlarının onaylanması ile kentin rahat bir nefes alması beklendiğini vurguladı.

Hüseyin Sözlü: Adana 5 Ocak Stadı AVM olmayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana 5 Ocak Stadı AVM olmayacak. 5 Ocak Stadını yıkmak ve sporla ilgisi olmayan bir alana dönüştürmek, Adana’nın sportif hafızasını silmektir, köksüzleşmektir” dedi...

Hüseyin Sözlü: Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz!

Tüm adaylarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi' nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü imar planları ile ilgili ' Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz ' dedi...

Yüreğir'deki imar planı kabul edilmedi!

Adana Yüreğir' deki imar planı kabul edilmedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncel başkanlığın da yapıl dı...

Müteahhitler Adana'nın imar planlarına tepki gösterdi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, kentte imar planlamalarının 'yap-boz gibi' olduğunu, bu durumun inşaat sektörüne darbe vurduğunu, müteahhitlere sıkıntı yaşattığını dile getirdi...

Adana Valisi Adana'nın imar sorunları üzerine bir konferans verdi!

Vali Hüseyin Avni Coş, 'Adana'nın imar Sorunları Üzerine Tespitler, Düşünceler, Öneriler' başlıklı konferans verdi. Çokça Kamu kurumu temsilcisinin ve meslek örgütü yöneticisinin katıldığı konferansta, kentin imar sorunları ele alındı..

Seyhan'ın imar planları komisyona iade edildi!

Seyhan İlçesi'ndeki revizyon uygulama imar planıyla ilgili olağanüstü toplanan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi karar alamadı. 13 mahalleyi ilgilendiren imar düzenlemeleri yeniden görüşülmek üzere ilgili komisyona iade edildi.

Adana'daki yeni imar planlarına itiraz edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bahçeşehir Mahallesi’nde yapımı düşünülen imar planlarına itiraz etti.

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir'den ilçelere yeni imar planları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tortum, Köprüköy ve Pazaryolu’na Yeni Nazım İmar Planı ve imar planlarına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu çalışması yapıyor.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Altınkum'da imar planları iptal edildi!

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Sinop'ta imar planları askıda!

Sinop Belediye Başkanlığınca uzun süredir üzerinde çalışılan ve ihale ederek yapımları tamamlanan milad olarak sayılan imar planları Belediye Meclisince oy birliği ile onaylanarak bir aylık askıya alındı.

adana imar planları Haberi

adana imar planları

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini dile getirerek “İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum” diye açıklama yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Köylüoğlu, Çaputçu, Mürseloğlu, Dervişler, Salmanbeyli, Karayusuflu, Kayışlı, Camuzcu, Koyuncu ve Yalmanlı mahallelerinde hemşehrileri ile bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Sözlü, Adana'nın iki bin yıllık geçmişinde iki köprü yapıldığını, hizmet süresince beş yıllık dönemde altı büyük köprü inşa ederek Adana'yı kuzeyinden güneyine doğusundan batısına birbirine bağladıklarını ifade ederek, "Seyhan'ın güneyini ve Yüreğir'i yenilemezseniz, Adana'yı değiştiremezsiniz. Adana'yı dönüştürerek değiştiriyoruz. İnşa ettiğimiz köprüler, açtığımız bulvarlarla kenti bütünleştirirken hemşehrilerimiz için huzur iklimi oluştururken de gönül köprüleri kuruyoruz" dedi. 

"Ranta değil...