28 / 03 / 2024

adana kentsel dönüşüm projeleri

adana kentsel dönüşüm projeleri

Zeydan Karalar, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4.5 milyar TL borçla devraldı. Karalar yaptığı açıklamada “Klişelere hapsolmadan ama Adana gibi gelişeceğiz” diyor.

Adana’da 459 projeden 128’i tamamlandı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede uygulanan 459 projeden 128'inin tamamlandığını açıkladı.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Soner Çetin'den Adanalı müteahhitlere uyarı!

Kentsel dönüşümde önceliğin Adanalı müteahhitlerde olduğunu söyleyen Akamder Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kentsel dönüşümü TOKİ haricinde, müteahhitlerinde yapması gereğini dile getirildi.

Adana'daki dönüşümle imarlı sanayi alanları çoğalacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Adana'daki projeleri, yatırımları ve hizmetleri anlattı. Sözlü, kentsel dönüşümün Adana sanayi için gerekli olduğunu belirtti.

Hüseyin Sözlü'den kentsel dönüşüme yön verecek açıklamalar!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin düzenlediği Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Bina Tespiti ve Sorunları konunu panele katıldı.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

İMO Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi. Panelde, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi.

Adana'daki dönüşümde vatandaşın hakkı korunacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Sözlü, Adana'daki dönüşümde vatandaşla, işi yapacak olanı bir araya getireceklerini ve vatandaşın hakkının korunacağını söyledi.

Adana Sarıçam'da dönüşüm başlıyor!

ADANA'nın merkez Sarıçam ilçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ, hayata geçildikleri projelerle ilçenin değişim ve dönüşüm yaşadığını ve Sarıçam'ın Adananın 'cazibe merkezi ve incisi' olacağını söyledi.

Türkiye'nin birinci sınıf cemevi yüreğir'de yapılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi’ni ve Akkapı Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği’ni ziyaret ederek, Alevi camiasının temsilcileriyle bir araya geldi, sorunları dinledi.

Adana'da kentsel dönüşümde hak kaybı mı yaşanıyor?

“Tarafız, halktan tarafız” sloganıyla yayın hayatını sürdüren Koza TV, Belediye Evlerinin Kentsel Dönüşüme sokulmasıyla mahalle sakinlerinin hak kaybını gündeme taşımıştı.

Seyhan'da 7 bölgede yerinde dönüşüm yapılıyor!

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede adeta hizmet hamlesi başlattı. Buna karşın 1 yılda geçen sene harcanan paradan 70 milyon lira daha az para harcadı.

Adana kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Adana’da Sheraton oteli konferans salonunda Adana’nın Kentsel Dönüşüm Sorunu’nun tartışıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıyı 600 kişinin izlemesi, kentsel dönüşüm sorununun Adana için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Kentsel dönüşüm ile kaçan fırsatlar yakalanmalı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Kentsel dönüşümü sadece hak sahibinin de günü kurtardığı bir faaliyet olarak değil, şehirde kaçırmış olduğumuz fırsatları yakalayabilmek adına değerlendirmemiz lazım" dedi..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek ''Çok daha sağlam, sağlıklı şehirler kurmamız lazım." dedi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 

TOKİ Seyhan Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kapsamında 682 yeni konut inşa edecek.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Geçtiğimiz yıl selden etkilenen bölgelerden biri olan Adan Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

adana kentsel dönüşüm projeleri Haberi

adana kentsel dönüşüm projeleri

Yol, altyapı, içme suyu gibi önemli projeleri hayata geçirmeye başlayan, akıllı şehir projelerinden turizm kenti vizyonuna, kent yoksulluğundan sosyal belediyeciliğe kadar pek çok konuda önemli adımlar atan Zeydan Karalar, bugüne dek yaptıklarını ve yapacaklarını Cumhuriyet gazetesine anlattı. İşte Zeydan Karalar'la gerçekleştirilen o röportaj...

- 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bugüne dek kısaca özetlerseniz Adana Büyükşehir Belediyesi neler yaptı?

Ben mühendisim. İşim analitik düşünmek. Önce kalemi ısırıp düşündüm. Hesapları tek tek inceledim. Belediyeyi büyük bir borç yüküyle alacağımız belliydi ancak borcun sandığımızdan çok daha büyük olduğunu gördüm. Bu bir bahane değil. Zaten bu durumu düzeltmek için göreve geldik. Uzman arkadaşlarımla tüm araştırmalarımızı tamamladıktan sonra gördük ki Adana’nın büyük bir altyapı problemi var. 21. yüzyılda Adana gibi bir büyükşehirde suyun ve altyapının problem...