19 / 04 / 2024

Adana konak yenileme

Adana konak yenileme

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kayalıbağ Mahallesi’nde 9’u tescilli, toplam 31 binanın aslına uygun şekilde restore edilmesi ve antik kalenin turizme kazandırılması adına proje hazırladı. 

Tarihi konak Adana Mutfak Müzesi olacak!

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen 19. yüzyıldan kalma konakta, Çukurova'nın zengin mutfak kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

Konak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

İzmir’in Konak ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı yıpranmış ve bozulmuş yollar belediye ekipleri tarafından onarılarak yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor.

İzmir Konak'ta 3 yılda 42 park yenilendi!

İzmir Konak'taki park yenileme çalışmaları devam ediyor. Konak Belediyesi bu kapsamda 42 parkı baştan aşağı yeniledi.

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi sözleşmeleri imzalanıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında kuralı olarak satışa sunulan 412 konutun yedek hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemleri 20 Mart - 4 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla kura sonucu tam liste!

412 adet daireden meydana gelen TOKİ tarafından inşa edilen Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde kura heyecanı başladı. TOKİ Adana Yüreğir Kışla kura sonucu tam liste henüz açıklanmadı

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın!

412 konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona erdi. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın.

TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

415 adet dairenin kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular soan erdi. Peki, TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi!

412 adet dairenin kura ile satışa sunulacağı TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler için başvurular başladı. Peki, TOKİ Adana Yüreğir kura çekimi ne zaman?

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları!

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında toplamda 412 adet konut bulunuyor. Peki, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Adana Yüreğir 412 konut kurası ne zaman?

Toplamda 412 adet daireden meydana gelen TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler kuralı olarak satılacak. Peki, TOKİ Adana Yüreğir 412 konut kurası ne zaman?

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası 2017!

412 adet daireden meydana gelen Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler kuralı olarak satılacak. İşte, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası 2017...

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor. Projede toplamda 269 adet konut bulunuyor.

Adana konak yenileme Haberi

Adana konak yenileme

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kayalıbağ Mahallesi’nde 9’u tescilli olan topkamda 31 binanın aslına uygun şekilde restore edilmesi ve antik kalenin turizme kazandırılması için yeni bir proje hayata geçirecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları kapsamında çalışma yürütülen Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yöneticileri, Kayalıbağ Mahallesi’nde 26009 sokağı içine alan 2 bin 200 metrekarelik alanda uygulanmak üzere Kayalıbağ Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ni tasarladı. 

Projede, Adana Atatürk Müzesi’nden Avukat Turan Arın Sokağı’na kadar uzanan 26009 Sokaktaki 9 adet tescilli kültür varlığı konak ile 22 adet tarihi yapının restorasyonu gerçekleştirilecek. 

Toplam 31 binanın cephe ve çatı sağlıklaştırmasının yanı sıra antik kale kalıntısının korunup, tescilli yapıların çevresinde meydan düzenlemesiyle bu bölgenin turizm değerinin arttırılması...