29 / 03 / 2024

adana seyhan kentsel dönüşüm

adana seyhan kentsel dönüşüm

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Adana'nın Seyhan ilçesinde hayata geçen dönüşüm projesini kaleme aldı.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.

Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Adana’nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin inşaatına merkez Seyhan ilçesinde başlandı. Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı.

Adana Seyhan'da kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yatırım ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karalar, kamulaştırılan binaların yıkımları tamamlandığını söyledi.

Adana'da 135 dönüm alanda dönüşüm başladı!

Adana Seyhan'daki 50 yıllık hayal olan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor. Proje Sucuzade Mahallesi’nde 135 dönüm alanda hayata geçiriliyor.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Şehitduran, Mestanzade mahalleri ile Yenibey mahallesinin bir kısmını kapsayan alanda 6 bin 926 adet konut ve işyerinin yapılacağı kentsel dönüşüm projesi bölge halkının beğenisine sunuldu. 680 bin metre kare alan üzerinde uygulanacak projede 356 bin metrekare yeşil alan olması ise beğeni topladı.

Adana Seyhan dönüşümle baştan aşağı değişecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Adana'nın ve doğal olarak Seyhan'ın en temel problemlerinin başında çarpık ve düzensiz yapılaşma geliyor. 8 ayrı mahallede kentsel dönüşüm projelerimizin hazırlıkları teknik düzeyde devam ediyor" dedi.

Seyhan'da 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm başlıyor!

Yüzde 80'i çarpık kentleşmiş olan Seyhan ilçesinde yerinde dönüşüm için 7 bölgede çalışma yapan Başkan Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'ndeki 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm(Yerinde Dönüşüm) için gün sayıyor.

Kentsel dönüşüm konut fiyatlarını arttırdı!

Kentsel dönüşümün hızlandığı illerde konutların fiyatları da arttı. Adana'nın dönüşüm yapılan Seyhan ve Çukurova ilçelerinde 6 ayda 8 bin 659 konut el değiştirdi. Konutlara talep var algısıyla fiyatlar 1 yılda yüzde 11,24 arttı.

Adana'nın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Adana'da 8 yıllık süreçte 13 bin 986 konut ve sosyal donatılar yapan Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Merkez, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi.

Adana Seyhan'da Fatih Mahallesi riskli ilan edildi!

17/08/2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi riskli alan ilan edildi. İşte Adana Seyhan kentsel dönüşüm sınırları...

Adana Seyhan'da 5 bin konutluk ikinci kentsel dönüşüm!

Azim Öztürk Seyhan Belediyesi Barbaros ve Bey mahallerinde 2. dönüşüme başladı. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız talimatı yerine getirmenin gururunu taşıyoruz" dedi...

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm bölgeleri resmen ilan edildi!

Adana Seyhan'da Barbaros ve Bey Mahalleleri kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesi kararı Resmi Gazete'de bugün yayınlandı...

Adana'da kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin konut inşa edilecek!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün başlattığı kentsel dönüşüm 3 etapta yapılacak. Dönüşüm kapsamında 10 bin konut inşa edilecek...

TOKİ Adana Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Adana Seyhan TOKİ projesinin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ Adana Seyhan projesindeki 580 konut yarın ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Adana Seyhan projesindeki 580 konut için beklenen tarih geldi. İşte Seyhan TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

Adana Seyhan'da yüzde 20 indirimle arsa fırsatı!

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

TOKİ Adana Seyhan’da 682 adet konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan Projesi’nin ihalesi için düğmeye bastı. İşte detaylar…

Adana Seyhan Belediyesi'nden büyük fırsat! 9 adet iş yeri kiraya verilecek!

Adana Seyhan Belediyesi'nden kaçırılmayacak fırsat. 9 adet taşınmaz iş yeri 3 yıl süreliğine kiraya verilecek.

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Adana Seyhan'a millet bahçesi müjdesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan Millet Bahçesi projesini 30 Kasım tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 

TOKİ Seyhan Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kapsamında 682 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Adana Seyhan 682 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan projesinin ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek.

Adana Seyhan'da 9.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Adana Seyhan Bahçeşehir Mahallesi'nde yer alan arsayı 9 milyon 370 bin TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ'den Adana Seyhan'a 682 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da 682 yeni konut inşa edecek.

Adana Seyhan'da 9.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan arsayı 9 milyon 847 bin 53 TL bedelle satışa çıkardı.

adana seyhan kentsel dönüşüm Haberi

adana seyhan kentsel dönüşüm

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Eren Aka, "Seyhan’da tarihi dönüşüm" başlıklı yazısında ilçe genelinde başlayan dönüşümü kaleme aldı.  "Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın hafızası konumundaki Seyhan’ın tarihi dokusu Seyhan Belediyesi tarafından görünür hale getiriliyor." diyerek yazısına başlayan Aka, devamında şunları yazdı...

Tarihi kent merkezinde Ulucami ile Kız Lisesi aksını ortaya çıkaracak çalışmalar kapsamında Adana Valiliği’nin desteğiyle kamulaştırılan “Bebe Müzikhol” binası Seyhan Belediyesi tarafından yıkıldı. Başkan Akif Kemal Akay, “Bu alanda Ulucami-Kız Lisesi aksıyla birleşen bir meydan ve park düzenlemesiyle sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yaparak, tarihi dokuyu görünür hale getirip, daha iyi algılanmasını sağlayacağız” dedi.

Kamulaştırılıp yıkıldı

Adana’nın tarihi kent merkezinde, üzerinde birçok kültür varlığının bulunduğu, Kız Lisesi, Ramazanoğlu Konağı ve Ulucami Külliyesi’ni birleştiren “Eski Belediye Bahçesi Geçidi” olarak anılan 25017 sokaktaki...