28 / 03 / 2024

adanada kamulaştırılıp yıkılan binalar

adanada kamulaştırılıp yıkılan binalar

Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletmek amacıyla kamulaştırıp yıktığı binaların moloz yığınlarını kaldırmamasına tepki yağıyor.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Son gün 31 Ocak!.. Yetişen alır! Bu indirimleri kaçırmayın! Süt ürünlerine büyük indirim yaptılar! 

2023 yılında da devam eden ekonomik sorunlar vatandalı bi hayli zora sokuyor. Merketlerin fiyat sabıtlemesi de meseleyi tam anlamıyla çözmüş değil. Buna mukabil et ve süt ürünleri indirim yaparak vatandaşın cebini rahatlatmaya çalışıyor. Peki bu indirimler hangi ürünlerde? İşte o liste

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Okulların açılmasına sayılı günlerin kala,  Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil tarafından kırtasiye ürünlerine büyük zam geldiğini açıklayarak merdiven altı yerler için uyarılarda bulundu.

Hyundai i20'de Mayıs sonuna kadar kaçırılmayacak büyük fırsat! 310 bin liradan başlıyor! Hyundai i20 2022 fiyat listesi

Hyundai i20 31 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerli tüm Hyundai yetkili satıcılarda kaçırılmayacak büyük fırsatlarla satışa sunuluyor. Peki Hyundai i20 ne kadar? Hyundai i20 otomatik kaç lira? Hyundai i20 2022 fiyat listesi...

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

adanada kamulaştırılıp yıkılan binalar Haberi

adanada kamulaştırılıp yıkılan binalar

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Alparslan Türkeş Bulvarı'nı genişletme çalışmaları çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Tellidere Mahallesi'nde kamulaştırılan binalar Büyükşehir ekiplerince yıkılırken, moloz yığınlarının aradan haftalar geçmesine rağmen ortadan kaldırılmamasına bölgede yaşayanlar tepki gösteriyor. Çirkin görüntünün yanı sıra molozların neden olduğu toz toprak özellikle ev hanımlarını çileden çıkarıyor. Yol genişletme çalışmalarını olumlu bulan ve destekleyen mahalle sakinleri, havaların ısınmaya başladığını ancak günün her saatinde havaya kalkan toz toprak nedeniyle pencerelerini açamaz duruma geldiklerini belirterek, "Herkes eve mahkum bir yaşam sürüyor. Çamaşırlarımızı balkonda, damda kurutamıyoruz. Pencerelerimizi açamıyoruz. Bir sürü astım hastası var. Her gün biri soluğu acil serviste alıyor. Lütfen biraz insan sağlığına saygı gösterin" diye konuştular. Moloz yığınlarının çevre ve görüntü kirliliğinin yanı sıra insan hayatını da tehlikeye...