20 / 04 / 2024

adanada tırmanma duvarı varmı

adanada tırmanma duvarı varmı

Çukurova Üniversitesi'nde, birçok üniversitede olmayan uluslararası standartlara sahip bir tırmanma duvarı bulunuyor. Adana'da çok bilinmese de, bu devasa duvar, kaya tırmanışı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor...

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Samsung AR12TXHQASI/SK Duvar Tipi Klima kredi ödeme ayrıcalığı ve ücretsiz teslimat fırsatıyla satışta!

Samsung, yazın en sıcak günlerinde serinlemek isteyen müşterileri için AR12TXHQASI/SK Duvar Tipi Klima’yı satışa çıkardı. Aynı zamanda, kredi ödeme ayrıcalığı ve ücretsiz teslimat imkânının da bulunduğunu açıklayan Samsung, klimanın teknik özelliklerini ve fiyatını paylaştı.

Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima ne kadar, kaç TL oldu? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi

Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima fiyatı araştırılmaya devam ediyor. Peki Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima ne kadar, kaç TL oldu? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

A101’de 6 parça tencere seti 500 TL’ye yuvarlak tepsi çeşitleri 27,50 TL’ye, duvar şarjı 140 TL’ye düştü!

A101, 2 Haziran tarihinden itibaren yeni aktüel kataloğunu müşterilerinin beğenisine sundu. A101'de 2 Haziran’da 6 parça tencere seti 500 TL’ye yuvarlak tepsi çeşitleri 27,50 TL’ye, duvar şarjı 140 TL’ye düştü. İşte A101 Market 2 Haziran Cuma fiyat listesi...

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Altın fiyatları son dönemde tüm kazanımlarını geri verirken, dövizde de uzun süredir çok önemli bir tırmanma yaşanmıyor. Ancak bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün artması da yatırımcıyı şaşırtıyor.

Koçtaş klimalar ne kadar? Fujiplus Sakura Yumi duvar tipi klima indirimde! 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Havaların soğumasıyla birlikte çok sayıda kişi klima araştırması yapıyor. Uygun fiyatlı klimalardan Fujiplus Sakura Yumi Series 9000 BTU inverter duvar tipi klima Koçtaş’ta ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Toshiba duvar tipi klima fiyatları ne kadar? İşte 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte evi, ofisi veya dükkanı için klimayı almak isteyenler klima fiyatlarını araştırıyor. Toshiba duvar tipi klimalar yeni nesil özellikleri ve üstün teknolojisi ile dikaktleri üzerine çekiyor. İşte fiyat listesi 29 Ağustos 2022...

Bitcoin 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin, 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı.

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan Kanal İnegöl projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde istinat duvarının inşaatı tamamlandı. 

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Ümraniye'de 14 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Ümraniye'de 14 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Sokak üzerinde park halinde olan 4 araç bahçe boşluğuna düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri gönderilirken, araçlar vinç yardımıyla oldukları yerden çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Üngüt Mahallesi'nde yoğun yağış sebebiyle bir sitenin istinat duvarının çöktü.

adanada tırmanma duvarı varmı Haberi

adanada tırmanma duvarı varmı


Çukurova Üniversitesi'nde, birçok üniversitede olmayan uluslararası standartlara sahip bir tırmanma duvarı bulunuyor. Adana'da çok bilinmese de, bu devasa duvar, kaya tırmanışı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor.


Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Süleyman Vardal ve yüksek lisans öğrencisi Çağlar Bıldırcın'ın birlikte eğitim verdiği bu spor dalı, Adana'da sadece Çukurova Üniversitesi'nde bulunuyor.


Konuyla ilgili bilgi veren ÇÜ BESYO Öğretim Görevlisi Süleyman Vardal, düşünülenin aksine, alınan güvenlik önlemleri sayesinde düşme ve yaralanma riskinin minimum olduğunu söyledi.


Kaya tırmanışının sadece kas gücü değil, aynı zamanda hızlı ve doğru karar verebilen bir zihin gerektirdiğine dikkat çeken Vardal, vücuttaki tüm kasları çalıştıran bir spor olan kaya tırmanışının, aynı zamanda çok iyi bir kondisyon gerektirdiğini bildirdi. Çukurova Üniversitesi içinde bulunan ve öğrenci, akademisyen...