25 / 04 / 2024

adapazarı karasu demiryolu projesi

adapazarı karasu demiryolu projesi

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

"Adapazarı-Karasu Demiryolu" hattında 1 yıldır çalışma yapılmıyor!

Adapazarı’ndan Karasu’ya, oradan Bartın’a uzanan demiryolu projesindeki çalışmalar maliyet artışından dolayı yaklaşık 1 yıldır sekteye uğradı. Ulaştırma Bakanlığı projedeki değişikliğin maliyet artışına sebep olduğunu düşünüyor..

Arifiye-Karasu demiryolu projesi için 825 milyon TL ödendi!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Arifiye-Karasu demiryolu projesi dudak uçuklattı. 2 yılda 360 milyon TL'ye bitirilmek üzere ihale edilen demiryolu için 8 yılda 825 milyon TL ödeme yapıldı. Sadece yüzde 23’ü bitirildi. 

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Defterdarlığı'ndan irtifa hakkı tesisi ihalesi!

Sakarya Defterdarlığı, Sakarya'nın Sapanca, Geyve,Akyazı,Adapazarı, Karasu ve Pamukova ilçesinde bulunan 7 gayrimenkulün irtifa hakkı tesis ihalesini gerçekleştirecek. İhale bedeli toplam 39 milyon 131 bin 233 TL olan gayrimenkuller 15 Kasım 2016 tarihinde ihale edilecek.

Sakarya-Bartın arasına demiryolu geliyor!

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde, Adapazarı ile Bartın arasındaki yapılacak demiryolu projesinin altyapı çalışmaları başladı.

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Sakarya lojistik anlamda merkez haline gelecek!

Sakarya’nın her zaman önemli bir yeri olduğunu belirten Emlak İstasyonu Yönetim Kurul Başkanı (Ceo) Birol Polat, Karasu Demiryolu ve limanın Sakarya’ya kazandırılması ile şehrin adeta uçuşa geçeceğini ifade etti.

SADEF Adapazarı'nda 555 konutluk projeye başlayacak!

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, “Samsun Karasu Konakları” projesi ile Adapazarı Karasu’da küçük bir Samsun inşa edeceklerini, daire fiyatlarının 55 bin liradan başlayacağını söyledi.

Karasu Limanı Sakarya'yı canlandıracak!

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 8'inci kenti Sakarya, Karasu Limanı inşaatı ve Arifiye-Karasu demiryolu hattının tamamlanması ile birlikte Doğu Marmara'nın cazibe merkezi haline gelecek.

adapazarı karasu demiryolu projesi Haberi

adapazarı karasu demiryolu projesi

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgulara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydoğan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Aydoğan, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Aydoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mali hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçileri Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı alt yapı inşaatı işinin ihalesinde usulsüzlükler tespit ettiği, yüklenici firmaya ihale bedelinin çok üstünde ödemeler yapıldığını belgelemiştir. Sayıştay’in, usulsüzlük belirlediği ihaleyi üstlenen firma yetkililerinden birinin iktidar partisi milletvekili adayı olduğu da bilinmektedir. Sayıştay Denetçilerinin ihale dosyasında yaptığı incelemeler ile beş farklı denetim...