24 / 04 / 2024

Adatepe Barajınının suyu nasıl taşınacak

Adatepe Barajınının suyu nasıl taşınacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti 1 milyona dayandı! İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022!

Suv severlerin gözde modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti. Peki Hyundai Tucson fiyatları ne kadar? İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğe sahip olacak Yusufeli Barajı'nın, gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı!

Tamamlandığında çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan barajın 2021'de açılması bekleniyor.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşaatının yüzde 74'ünü tamamladı!

Etiyopya, gelecek ay doldurmaya başlayacağı tartışmalı hale gelen Hedasi Barajı'nın yüzde 74'ünü tamamlandığını açıkladı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı!

Türkiye'nin 1. dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı...

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Adatepe Barajınının suyu nasıl taşınacak Haberi

Adatepe Barajınının suyu nasıl taşınacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirterek, 244 milyon liralık devasa bir yatırımın daha önümüzdeki günlerde inşaata başlayacağını söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ünal, 2013 yılı sonu itibarı ile su tutmaya başlayan Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin’deki kurak topraklara ulaştıracak olan sulama kanalının yapımı için, 23 Haziran tarihinde 1. Kısım Sulama İhalesi yapıldığını, bu günlerde sözleşmesinin onaylanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Yıllardan beri bölge çiftçisinin büyük bir özlemle beklediği yatırımın hayata geçtiğini belirten Ünal, birkaç yıl içerisinde çiftçinin tarlasını cazibe ile sulayabileceğini söyledi.

Adatepe Barajı’nın 1. Kısım Sulama İhalesi’nin 244 milyon 558 bin TL bedelinde büyük yatırım olduğunu, en...