20 / 04 / 2024

Adile Sultan Kültür Merkezi

Adile Sultan Kültür Merkezi

1991 yılında Validebağ Korusu içindeki Adile Sultan Kasrı restore edilerek öğretmen evi haline getirilmiş. Adile Sultan Kültür Merkezi adıyla açılacak olan öğretmen evinden öğretmenlerin dışında halk da yararlanabilecekmiş.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Türkan Şoray Kültür Merkezi için geri sayım!

Muratpaşa Belediyesi’nin büyük açılışı için geri sayıma geçtiği, Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, Antalya’ya dair ayrı yeni bir kimlik kazandıran mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

Dolmabahçe Sarayı'na Kültür Hediyelik Eşya Binası yapılacak!

1856'da Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'na "hediyelik eşya mağazası" yapılacak. "Kültür Hediyelik Eşya Binası" için 11 Temmuz'da ihaleye çıkılacak.

Molla Yegan Kültür Merkezi Yıldırım'a değer katacak!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edecek.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Kültür Kompleksi açıldı!

Kağıthane Belediyesinin Kağıthane'ye kazandırdığı son ve en önemli kültür alanlarından biri olan Sultan Selim Mahallesi Kültür Merkezi kapılarını açtı.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Kültür Kompleksi açılıyor!

Kültürel alanda önemli işlere imza atan Kağıthane Belediyesi, Gültepe Kültür Merkezi, Hamidiye Gençlik Merkezi ve Çağlayan Bilim Merkezi’nin ardından dev bir kompleksi daha vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Sultangazi'deki cemevi imara aykırı mı?

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ın imara aykırı olarak cemevi yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapsinin istendiği davada,İBB cemevi alanının ibadet alanı olarak ayrılıp ayrılmadığı sorusunu yanıtlamıyor.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

1999 yılında Ferhan Binaları kültür merkezi olarak hizmet verecekmiş!

1999 yılında restoresi devam eden Yıldız Sarayı'ndaki 3 ayrı binadan oluşan Ferhan Binaları kültür merkezi olarak kullanılacakmış. Sultan Abdülhamit tarafından saray atları için inşa ettirilen binalara 90 milyar lira harcanmış.

Kilis, kültür ve tarihiyle adından söz ettirecek!

Kilis, kültür ve tarihiyle de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında Memluk Devlcti'ne karşı Halep'in kuzeyinde kazandığı Mercidabık Zaferi'nin 498'inei yıl dönümünün Kilis'in Yavuzlu beldesinde kutlanması bekleni

Bosna'da, Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi açıldı!

Bosna'da, Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi açıldı. Gorajde kentinde, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey Belediyeleri tarafından sağlanan maddi destek ile TİKA koordinasyonunda inşa edilen merkezin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Sancaktepe Eyüp Sultan Kültür ve Spor Kompleksi hizmete girdi!

Sancaktepe kültür ve spor yatırımlarının halka kazandırılmasına hız kesmeden devam ediyor. Eyüp Sultan Kültür ve Spor Kompleksi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla açıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi Çankaya'da açıldı!

Ankara' da Çankaya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’ nin en büyük cemevi Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi, yoğun katılımın olduğu bir törenle açıldı...

Adile Sultan Kültür Merkezi Haberi

Adile Sultan Kültür Merkezi



Halk da yararlanacak


Öğretmene sultan kasrı


   ÜSKÜDAR Validebağ Korusu içinde Adile Sultan Kasrı yeniden restore edilerek öğretmen evi haline getirildi. 1853 yılında Abdülhamit'in kızı Adile Sultan için yaptırılan saray yavrusu yapı, uzun yıllar metruk halde durdu. Yaklaşık bir yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanan Adile Sultan Kasrı, önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol tarafından açılacak. Adile Sultan Kültür Merkezi adıyla açılacak olan öğretmen evinde sinema, konferans, tiyatro, sergi ve konser salonları ile kafe ve restoran bulunuyor. Öğretmenlerin dışında halkın da yararlanabileceği tesiste, piknik alanları, spor sahaları, koşu ve yürüyüş yolları ile çocuk bahçelerinin yapımı sürüyor.


Milliyet Gazetesi 13 Eylül 1991



Abdullah...