28 / 03 / 2024

Adıyaman Çat Barajı Tüneli son durum

Adıyaman Çat Barajı Tüneli son durum

2004 yılında Çelikhan Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Mustafa Bulut’un gündeme getirdiği ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı Sulama Tüneli’nde çalışmalar başlıyor.

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde yaptığı açıklamada 81 ilin tamamında dönüşüm seferberliği içinde olduklarını söyledi.

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi inşa etti. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, 'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.

Adıyaman'da Şeref Cengiz İlkokulu'nun temeli atıldı!

Cengiz Holding çatısı altında madencilik alanında faaliyet gösteren Eti Bakır, Adıyaman'ın Merkez Mehmet Akif Mahallesi'nde 24 derslikli okul inşa ettirecek. 

TOKİ Adıyaman Kahta Koçali Barajı Ana İletim Hattı inşaatı ihalesi 29 Haziran'da!

Adıyaman Kahta Koçali Barajı Ana İletim Hattı ve Sulaması İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 29 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Adıyaman Koçali Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Adıyaman'daki Koçali Barajı inşaatı nedeniyle baraj gölü altında kalan bazı yerleşim yerlerinin yerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Çelikhan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Adıyaman Belediyesi tarafından Çelikhan'da yapılması planlanan çok amaçlı kültür merkezi inşaatının temeli atıldı.

Adıyaman Abdulhamid Han Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Adıyaman Belediyesi tarafından kısa süre önce projesi tamamlanan Abdulhamid Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi'nin temeli atıldı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi'nin temeli 8 Ağustos'ta atılacak!

Adıyaman'da inşa edilecek 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temeli 8 Ağustos'ta atılacak...

Adıyaman Altınşehir Taziye Evi'nin temeli atıldı!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Altınşehir Mahallesinde hayata geçirilecek olan taziye evinin temeli atıldı.

Adıyaman'da kent yatırımları devam ediyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Altınşehir Mahallesinde taziye evinin temeli atıldı.

Adıyaman Besni'de okul inşaatlarının temeli atıldı!

Adıyaman Besni'de inşaatı devam eden 4. Etap TOKİ 24 derslikli okul inşaatı ve 2. Etap TOKİ civarında bulunan 16 derslikli imam hatip ortaokulu inşaatı incelendi.

Adıyaman Gömükan Barajı'nda inşaat başladı!

Adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Baraj inşaatının çalışmaları başladı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Barajlar ve HES Şube Müdürlüğü, DSİ 203. Adıyaman Şube Müdürlüğü ile firma yetkililerinden oluşan teknik heyet Adıyaman Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Adıyaman Çat Barajı Tüneli son durum Haberi

Adıyaman Çat Barajı Tüneli son durum


Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde yapılacak olan Çat Barajı Sulama Tüneli işi için firma çalışmaya başladı.


2004 yılında Çelikhan Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Mustafa Bulut’un gündeme getirdiği ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı Sulama Tüneli’nde çalışmalar başlıyor.


DSİ İl Müdürü Hakan Kaya ve beraberinde ihaleyi alan firma yetkilileri Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut ile birlikte tünelin yapılacağı bölgeyi gezdi. Firma yetkilileri ve DSİ Adıyaman Şube Müdürü Hakan Kaya, yetkilere bilgi verdi.


Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, yaklaşık 12 yıldır gündeme getirdikleri bu tünel çalışmasının başlamasının ve bitmesinin en güzel müjde olduğunu söyledi.

Bulut, “Halkımızın tek geliri tarım, tarım ise tütündür. Halkımız elektrik enerjisi ile sulama yapmaktadır. Buda ciddi ekonomik maliyet getirtmektedir. Tünelin bitirilmesi ve kapalı sistemin dereye girmesi...