25 / 04 / 2024

 Adnan Yeşiltaş

 Adnan Yeşiltaş

Gayrimenkul alım-satımındaki yüksek kâr iştah kabartıyor. Bu nedenle işi bilen bilmeyen çoğu kişi emlakçılığa soyundu, kayıt dışılık arttı. Emlak müşavirleri, 'ayakçı' olarak tabir ettikleri bu kişilerin piyasadan ayıklanmasını istiyor...

Emlakçılar: Kira kontratları takip edilebilir olsun!

Konuttan kira geliri elde eden vatandaşların beyanname verme süreleri 5 Nisan 2024 tarihinde resmen doldu. Bakan Şimşek, toplamda 420 bin konutta yerinde tespit yapıldığını dile getirirken, Emlak müşaviri Yeşiltaş başlatılan uygulamaların ayaklarının yere basmadığını söyledi...

Leısure Busıness Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Leısure Busıness Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nesrin Yeşiltaç tarafından kuruldu.

Yeşiltaş Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşiltaş Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Yeşiltaş tarafından kuruldu.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

Yeşiltaş Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşiltaş Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Bayram Alkın, Buğra Oral ve Mehmet Taş ortaklığında Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Yeşiltaş Otomotiv İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşiltaş Otomotiv İnşaat Elektirk Elektrik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Zeki Yeşiltaş tarafından kuruldu.

Haye Yapı Teknik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haye Yapı Teknik İnşaat Ticaret Limited Şirketi 250 bin TL sermaye ile bugün Hayrettin Yeşiltaş imzasıyla kuruldu.

Adnan Polat: Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım çektik!

Adnan Polat, yurt dışındaki Türkiye algısını yükseltmek için çalıştıklarını ve Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım çektiklerini açıkladı.

Emerald Uluslararası İnşaat ve İnş. Malz.Taah.Metal Cam Ahşap Hırdavat Eml.Turizm San.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Emerald Uluslararası İnşaat ve İnş. Malz.Taah.Metal Cam Ahşap Hırdavat Eml.Turizm San.ve Tic.Ltd.Şti. Ayson Yeşiltaş tarafından 100 bin TL sermaye ile 1 Temmuz'da Kartal, Orta Mahallesi'nde kuruldu.

İnşaat sektörü yüksek kredi faizlerinden direk etkileniyor!

Marmara Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yeşiltaş, “İnşaat sektörü yükselen kredi faizleri, siyasi istikrarsızlık, terör ve emlak söylentilerinden direkt etkileniyor” dedi.

Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den LEED sertifikası!

TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED) verildi.

Cemiloğlu Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cemiloğlu Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Burak Yeşiltaş tarafından 200 bin TL sermaye ile 11 Ocak'ta Sultanbeyli, Adil Mahallesi, Bosna Bulvarı' nda kuruldu.

 Adnan Yeşiltaş Haberi

 Adnan Yeşiltaş

Konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaç nedeniyle inşaatlar çoğalırken, emlak piyasasmda hareketlilik devam ediyor. Ancak emlakçılar arasında ‘kayıt dışılık’ en büyük sorun. Bu durum ev alanları da mağdur ediyor. Marmara Emlak Müşavirleri Demeği Başkanı Adnan Yeşiltaş, “Emlakçıyı ve vatandaşı korumak için Emlak Kanunu’nun bir an önce çıkması şart” dedi.

İTİBAR SORUNU VAR

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın habergine göre, Emlakçılık mesleğinin bir itibar problemi olduğunu söyleyen Adnan Yeşiltaş, “Herkes emlakçı oldu. Biz bu kişileri ‘ayakçı’ olarak adlandırıyoruz” dedi. Yeşiltaş, “Komisyon ücreti satışta alıcıdan ve satıcıdan ayrı olmak üzere yüzde 3. Kirada ise yıllık kiranın yüzde 12’si. Ayakçılar buna sadık kalmıyor. 500 bin liralık evi 550 bine satıp üstüne bir de komisyon alıyor” diye konuştu.

BAKKAL GiBi OLACAK

Maliye’de kaydı olmayan emlakçıya sertifika...