26 / 04 / 2024

afet olayları risk yönetimi

afet olayları risk yönetimi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, afet yönetiminde sürecin tek eldenyönetilmesinin daha yararlı olacağını düşündüklerini belirterek, 'Afet ile ilgili risk yönetimini tamamen biz alabiliriz, afet anı ve afet sonrası için de İçişleri Bakanlığı v

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar, kendi binalarını sorgulamaya başladı. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde kafa karıştıran olaylar yaşanıyor. Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Petrolün varilinde risk endişesi 120 dolar seviyesinin önünü açtı! Benzin ve mazot kaç lira olur?

Rusya Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi halinde petrolün varil fiyatı artacak mı? Brent petrol artacak mı? Akaryakıt fiyatları ne olacak? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Gündemdeki olayların devam etmesi petrolün varilinde risk endişesi yaratıyor...

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.

Hamza Taşdelen'den İstanbul depremi açıklaması!

AFAD Başkanvekili Taşdelen, "Afet öncesinde risk azaltma, afet olduğunda müdahale çalışmaları yapan, sonrasında ise vatandaş güvenli bir yere kavuşuncaya kadar iyileştirme süreçlerini takip eden bir kurumuz" diye konuştu.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Depreme hazırlıklı olmalıyız! İşte afet yönetiminin 4 fazı!

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depremin ciddiyeti ve kentsel yenilemenin önemi anlatıldı.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

2021'in sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamı oluşmuş olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2021'nin sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamının oluşacağını dile getirdi. 

afet olayları risk yönetimi Haberi

afet olayları risk yönetimi

Özak, Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğunu ve bu gerçeği kabul etmek gerektiğini vurguladı. Başta deprem olmak üzere sel, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerin yoğun olarak görüldüğünü dile getiren Özak, "İstatistiklere bakarsanız, 100 yılda 100 bin kişi kaybetmişiz" dedi.

Özellikle 1999 depreminin büyük can ve mal kaybına yol açtığına dikkati çeken Özak, bu acı tecrübenin konunun ciddiyetini ortaya koyduğunu, birçok önemli çalışmaya zemin oluşturduğunu kaydetti.

Afet ile ilgili yürütülen çalışmalarda tartışılan ana noktanın "sürecin tek elden yönetimi" olduğuna işaret eden Özak, bu yöndeki eleştirileri dikkate aldıklarını ve yeni bir yapılanma üzerinde durduklarını söyledi.

Özak, "Bakanlığın adının Afet Bakanlığı şeklinde değiştirilebileceği söyleniyordu. Böyle bir değişiklik söz konusu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Değil. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Türkiye'de planlama...