27 / 04 / 2024

afet riskli alan

afet riskli alan

Yüreğir Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarından biri olan ve ’Afet Riskli Alan’ ilan edilen ve 2 yıldır bekleyen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 22 hektar alanla ilgili projenin düzenlenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onay için yeniden gönderilecek

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Afet riski altındaki alanlar ve riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Afet riski olan bölgeler!

5393 sayılı Belediye Kanunu hükümlerine göre belediye, kentin gelişimine uygun olarak riskli olan bölgeleri kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edebiliyor. İşte afet riski olan bölgeler...

Ankara 50. Yıl-Cengiz Topel-Dilekler Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Ankara'da bulunan 50. Yıl , Cengiz Topel ve Dilekler Mahalleleri afet bölgesi ilan edildi...

Riskli alan uygulamaları sürgüne neden olacak!

Sarıyer Derbent Mahallesi'nin riskli alan olarak belirlenmesi üzerine uzmanlar kent merkezlerinden sürgün yaşanacağını söyledi...

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Ilgın'da riskli alan kararı!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Şıncarullah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Sinop Boyabat'ta riskli alan kararı!

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Zincirlikuyu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ankara Altındağ'da riskli alan kararı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Riskli alan da vergi istisnasına girdi!

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

Trabzon Arsin'de riskli alan kararı!

Trabzon ili, Arsin ilçesinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun Bafra'da riskli alan kararı!

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Aktekke Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kağıthane'de 'riskli alan' ilanı!

Kağıthane'de bir binanın çökmesi sonucunda faciadan dönülen Yahya Kemal Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Kağıthane'de riskli alan kararı!

İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Elazığ Maden İlçesi'ne bağlı Camikebir Mahallesi riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İzmit Belediyesi'nden riskli alan açıklaması!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü riskli alan ilan edilen Veliahmet ve Hacıhızır mahalleleriyle ilgili açıklama yaptı.

İzmit'te 2 mahalle riskli alan ilan edildi!

İzmit'e bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri hakkında riskli alan kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Sayaocağı Caddesi-Köşegen Sokak arasında kalan bir kısım alanın riskli alan olarak belirlenmesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

afet riskli alan Haberi

afet riskli alan

Konuyla ilgili olarak Ankara’ya gidip Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüşen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana’ya yakışan çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

22 hektar alanın Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı’nın olduğu bölgeyi kapsadığını hatırlatan Çelikcan, "Sanayi Çarşısı" ve "Kozan Çarşısı" olarak bilinen bu alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana’ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunduğunu belirten Çelikcan, projeyle 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları, altında mağaza 140 adet konut altı iş yeri planladıklarını kaydetti. Çelikcan, "Biz bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız" dedi.

KENT MEYDANI DA OLACAK

Dönüşüm alanı içerisinde Adana Kent Meydanı da yapılacağını vurgulayan Çelikcan,...