20 / 04 / 2024

Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması

Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Fazlı Kılıç, “Şuana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40’ını kentsel dönüşüm kapsamında yeniledik ve 80 bin bağımsız konut inşa ettik, 240 bin kişiye yeni bir yaşam alanı oluşturduk" dedi.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Devre mülk satışlarında büyük vurgun!

Yalova'da faaliyet gösteren devre mülk şirketi "bedava tatil kazandınız" diyerek on binlerce kişiyle sözleşme imzaladı. Şirketin sözleşme sonrasında mağdurlara verdiği sözleri tutmadığı iddia edildi. 

Kastamonu'da 1050 konutun ihalesi yapıldı!

2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kastamonu'da afet sonrasında inşa edilen konutların ihalesi hakkında açıklamada bulundu. 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Son zamankarda Rize, Artvin, Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen afetlerde sigortalıların toplam hasar tutarı saptandı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Dorçe Prefabrik, afet sonrası yerleşim alanları kuruyor!

Dorçe Prefabrik'in tasarım ve Ar-Ge merkeziyle geliştirdiği sistemler, Birleşmiş Milletler, NATO, AFAD, TOKİ ve acil durum bakanlıları gibi resmi kurumların dışında özel sektörden de ciddi talep gördü.

Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması Haberi

Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programı, Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASİMKA) projesi kapanış programı Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Afet Sonrası İlk Müdahale Kapasitesinin Arttırılması (ASİMKA) kapanış programına İlçe Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye Deprem Vakfı Koordinatörü Süheyla Sezan, Afet Gönüllüleri Vakfı Başkanı Sencar Aziz ve afet gönüllüleri katıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı afetlere hazırlık mali destek programı kapanışında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.


2004 yılında göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek eski ve çürük binaların yerine sağlam bina yapıp Kağıthane’yi yeniden dizayn ettiklerini belirten Başkan Kılıç, "Şuana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40’ını kentsel dönüşüm kapsamında yeniledik ve 80 bin bağımsız konut inşa ettik,...