25 / 04 / 2024

Afrika Ruanda

Afrika Ruanda

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk yatırımcılar enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor

Hilton Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da 100 bin odaya ulaştı!

Hilton Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde 100 bin odaya ulaştı. Önümüzdeki üç yıl içerisinde şu an yapım aşamasında olan yaklaşık 40 bin oda hizmete alınacak.

ODE Yalıtım, rotayı Afrika'ya çevirdi!

ODE Yalıtım, Eskişehir fabrikasında Mart ayından sonra üretime başlayacak. Kapasite artışını ihracatta büyüme için kullanmayı planlayan ODE Yalıtım, Kuzey Afrika ülkelerine yöneliyor.

Sıla Grup Afrika'da yeni bir sağlık yatırımı yapacakl

Sıla Grup, İran'da toplam bin 750 yataklı, 700 milyon dolarlık iki hastane ihalesi aldı. Sıla Danışmanlık ve Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurul Başkanı Dr. İhsan Şahin Afrika pazarına yeni bir sağlık yatırımı yapacaklarını dile getirdi.

Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklandı!

Su yalıtım kaplamaları, sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcı sektöründe faaliyette olan Alpa İnşaat, 30 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor. Firma, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklanmaya başladı.

Miller Holding Afrika'da inşaat projelerine başladı!

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, yükselen pazar olan kara kıta Afrika’da yatırımlara başladıklarını söyledi. Afrika’daki fırsatları değerlendirdiğini ve inşaat alanında yatırım yapmaya başladıklarını belirtti.

Güney Afrika Angola'daki okul kapatılacak!

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Türk firmalardan Afrika’ya 55 milyar dolarlık proje!

Türkiye, 2017'nin sonuna kadar Afrika'da 15 büyükelçilik daha açmayı hedefliyor. Türk firmaların, Afrika’da üstlendiği bin 80’e yakın projenin toplam değeri de 55 milyar dolara ulaştı.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Limak Holding'den Afrika'ya 50 milyon dolarlık fabrika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Limak Holding de 50 milyon dolarlık fabrika açacak.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

Afrika Ruanda Haberi

Afrika Ruanda

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.


Taşımacılık konusunda ekonomik bir alternatif sunan drone’ların acil kan ihtiyacı olan hastalar için kan ve tıbbi malzeme taşıması hedefleniyor. 100 kilometre uzağa kadar uçabilen drone’lar, karayolu bazlı teslimatlara kıyasla çok daha hızlı ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor. Ruanda hükümeti, teknolojik yatırımlara önem verdiklerini belirterek, 1994’te meydana gelen soykırım sonrası harap olan ülkenin, benzer yatırımlar sayesinde bugünkü halinden bile ileriye gideceğini...