26 / 04 / 2024

afrikanın dubaisi

afrikanın dubaisi

Hedef, Atlantik Okyanusu üzerinde 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada kurmak. Son derece modern ve lüks olması planlanan bu yeni şehir, Afrika'nın Dubai'si olmaya aday...

Nijerya Eko Atlantic City, Dubai olur mu?

'Afrika'nın Dubaisi' olma iddiasını taşıyan ve deniz doldurularak yapılan Nijerya'nın büyük projesi Eko Atlantic City hem doğa hem de insanlar açısından birçok risk taşıyor...

Türkiye, Somali'ye çocuk hastanesi yaptıracak!

Türkiye, Doğu Afrikanın en büyük çocuk hastanesini Somalinin başkenti Mogadişuya yaptıracak. Çocuk hastanesinin yer alacağı kompleks içerisinde, eğitim merkezi, cami ve lojman da bulunacak

Arçelik, Güney Afrikanın pazar lideri Defy Appliancesı aldı!

Arçelik gelişmekte olan pazarlarda büyüme strateji kapsamında Güney Afrikanın pazar lideri yerel Defy Appliancesı satın aldı. Hisse devrinin eylül ayı içinde tamamlanması bekleniyor

Işığı doğru teknikle yansıtın mekanınız göz kamaştırsın

Mekanlarda farklı etkiler yaratmanın en önemli yollarından biri ışık oyunlarını kullanmak. Değişik renk ve ebatlardaki abajurlar ise ışığı yansıtma tekniklerini en kolay uygulayabileceğiniz objeler.

Sektörün yeni yıldızı: Lojistik depoları

Son yıllarda küreselleşme, gayri safi milli hasılanın artması, dış kaynak kullanma yüzdesinin yükselmesi, üretim ölçeklerinin genişlemesi, şirket evlilikleri ve satın almalar nedeniyle lojistik sektörünün hızla büyümekte olduğunu görüyoruz.

Sabri Erbakan: Kentsel dönüşümde yeni modeller bulmalıyız

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, "Kentsel dönüşümde finansman konularıyla ilgili yeni modeller üretmek ve bunları uygulamaya sokmak gerekir" dedi.

Boğaz'da üçüncü köprü gün sayıyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün güzergahının sivil toplum örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak is

Ramallah konut yapımcılarının gözdesi

www.emlakkulisi.com'dan başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir çalışma. Savaş şartlarında Ramallah'ta konut ve inşaat piyasasındaki son durum ne?

Soyak kalite ödülünü kazandı

Soyak, Türkiye Kalite Derneği ( KalDer ) tarafından düzenlenen ve kalite standartlarını en üst düzeyde tutan kurumlara verilen Ulusal Kalite Ödülleri kapsamında 2. kez finalistliğinde, 'Ödüle' layık görüldü.

Beylikdüzü'nün silüetini değiştirecek rezidans

Beylikdüzü'nde Gül Yapı'nın inşaasına başladığı 35 milyon dolara mal olacak 'Skyport Residence' projesi 34 kat, 108 metre yüksekliği ve farklı mimarisiyle bölgenin silüetini değiştirecek.

ULI Başkanı Haluk Sur: ``5 yabancının 1`i yatırımı gayrimenkule yapıyor``

ULI Başkanı Haluk Sur, Türkiye'ye yapılan 20.1 milyar dolarlık yabancı yatırımın 4 milyar dolarının gayrimenkul sektöründeki yatırımlardan oluşturduğunu söyledi..

Fortis, konut kredisi faiz oranını düşürdü

Fortis, konut kredisi faiz oranını 3-12 ay arasındaki vadelerde yüzde 1,30'dan yüzde 0,98'e indirdi.

Gayrimenkul sektörünün yıldızı arsa

Arsaya yatırım yapmanın önemi hakkında Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Turizm San.Tic.Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan önemli ipuçları veriyor.

afrikanın dubaisi Haberi

afrikanın dubaisi

Dünyanın devam etmekte olan en büyük inşaat projesi olarak değerlendirilen Eko Atlantic, 250 bin kişiye konut; 150 bin kişiye işyeri sağlamayı hedefleyen 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada projesi. 


15-20 yıl içinde tamamlanması beklenen adanın, modern ve lüks altyapısı ile Afrika'nın Dubai'si olması bekleniyor. 

Eko Atlantic City'nin ilk gündeme geldiği tarih 2003. Victoria Adası'nın Bar Plajı'nı, erozyondan ve su baskınından korumanın yollarını arayan Lagos yönetimi, yapay bir ada fikrini gündemine aldı. 2003-2005 yılları arasında, Eko Atlantic'in şehir planlamacıları ve müteahhitleri yabancı uzmanlarla bir araya gelip, fizibilite çalışmaları yapmaya başladılar. Adanın geliştiriciliğini South Energyx üstlendi.


Atlantik Okyanusu'ndaki adanın inşaatı bugün başarılı bir şekilde devam ediyor. Suyun derinliklerinden çıkartılan tonlarca kum, yeniden yüzeye enjekte ediliyor. İnşaatın sabit bir yapı kazanması ve dalgaların şiddetinden korunması...