25 / 04 / 2024

Ahırlı kentsel dönüşüm

Ahırlı kentsel dönüşüm

Konya’nın Ahırlı ilçesinde bulunan bazı yaylalardaki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

GYODER, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmalıyız" dedi...

Gemlik'te kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Bursa Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “kentsel dönüşüm müdürlüğünü kurduk” dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuşarak Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması için çalışmaların başlanacağını söyledi.

Zeytinburnu İETT Bloklarında kentsel dönüşüm hazırlığı!

Zeytinburnu Merkezefendi'de yer alan İ.E.T.T. Blokları'nda kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı!

1.600 adet gecekondunun bulunduğu Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Yalova'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

YTSO 12. Meslek Grubu Komitesi ile Yalova Çevre ve Şehircilik İş Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şubesi personelleri, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi.

Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hazırlığı!

Türkiye’de kentsel dönüşümün acilen birçok yerde yapılması gerektiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Altındağ Örnek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hazırlığının başladığını belirtti.

Şah Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şah Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Necip Coşar ve Yaşar Güler tarafından 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da kuruldu.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu!

Akdeniz Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde kentsel dönüşüme konu olan mahallelere ilişkin uygulama ve işlemleri gerçekleştirecek.

Ahırlı kentsel dönüşüm Haberi

Ahırlı kentsel dönüşüm

Konya Ahırlı Belediyesi ekipleri tarafından ilçeye bağlı Kuruçay Mahallesi sınırlarında yer alan Ulu Kapı, Çat Ayağı, Kabuk Han ve Çardak yaylalarında yer alan imara aykırı yapıların yıkımı tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında, bölgede bulunan 43 su basmanı, 6 ev, 1 çardak ve 17 adet bungalov ev yıkıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, şu ifadeleri kullandı: "2017 yılında çıkan imar affı kapsamı dışında kalan, daha sonra kaçak yapılaşma suretiyle yaylalarımızda gerçekleşen yapılara 3194 sayılı İmar Kanunu gereğince yıkım gerçekleştirdik. Yaptığımız bu uygulama aynı zamanda yaylalarımızdaki otlakları korumaktadır. Ayrıca yaylada geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Kaçak yapılara asla göz...