24 / 04 / 2024

ahlat kümbet

ahlat kümbet

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Avcı tarafından kuruldu.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ, Bitlis Ahlat'ta 38 daireyi satışa çıkardı! 

TOKİ, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yer alan 2+1 ve 3+1 daireleri satışa çıkardı. Açık satış yöntemiyle satışa sunulan daireler için 240 aya varan taksit seçenekleri bulunuyor. 

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?

2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam 448 milyon 688 TL harcama yapılacak. Ek iş çıkmazsa Marmaris’teki yazlık saray 640.5 milyon, Bitlis Ahlat’taki kışlık saray 99 milyon TL'ye mal olacak.

Bitlis Ahlat'ta satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Ahlat Erkizan Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

TOKİ Bitlis Ahlat 159 konut ihalesi 19 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis ili Ahlat ilçesi Tunus Mahallesi 159 adet konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 19 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Bitlis'te Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatı TBMM'de!

Bitlis Ahlat'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatına ve Anayasa Mahkemesinin iptal kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Bitlis Ahlat 159 konut ihalesi 19 Aralık'ta!

TOKİ Bitlis ili Ahlat ilçesi Tunus Mahallesi 159 adet konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 19 Aralık'ta...

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un geçen günlerde ikinci kez incelemesinin sonrasında hızlandırılan yıkım işlemleri, Gümbet, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy, Torba mahallelerinde tespit edilen ve imar ile ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projeler devam ediyor...

ahlat kümbet Haberi

ahlat kümbet


Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.


Ahlatı Geliştirme, Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı (AHGED) İsmail Yurttaş, Ahlat mezar taşlarının, Orhun anıtlarının bir benzeri olan çok büyük anıt taşlar olduğunu söyledi.


Özellikle devrin devlet adamları adına yapılmış olan kümbetlerin mimarisi ile kendisini gösterdiğini anlatan Yurttaş, kümbetlerin Orta Asya'daki yaşam biçimi olan çadır hayatından sonraki ebedi hayatı vurgulayan anıt mimariler olduğunu ifade etti.


Yurttaş, kümbetlerin, çadırların taşlaşmış hali olduğunu ve ilçede şu anda 14 sağlam kümbet bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:


"Bu duruma baktığımızda kümbetlerin bir şehirde en fazla yoğunlaşmış halini görmekteyiz. Başka bir yerde bu sayıda kümbet göremezsiniz. Öte yandan Orta Asya'dan Anadolu'nun diğer şehirlerine yani kümbet mimarisinin...