26 / 04 / 2024

Ahmet Erkutoğlu Sat-yapçı müteahhitler

Ahmet Erkutoğlu Sat-yapçı müteahhitler

Mimar Ahmet Erkutoğlu, yılda 250 bin konutun yenileneceği İstanbul gayrimenkul piyasasındaki 'sat –yap’çı müteahhitlere aldanmamalı, bunlar kontrol altına alınmalı’ çağrısı yaptı.

Hayrıoğlu Grup Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Hayrıoğlu Grup Yapı Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hayrıoğlu tarafından kuruldu.

Mahiroğlu Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahiroğlu Grup Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Yılmaz tarafından kuruldu.

Hacıfazlıoğlu Ak Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıfazlıoğlu Ak Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacıfazlıoğlu tarafından kuruldu.

Ahmet Ashaboğlu kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ashaboğlu kimdir? Ahmet Ashaboğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ahmet Ashaboğlu'nun biyografisi...

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

Konutta sat-yap devri bitti!

MESA Çubuklu 28'in lansmanında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, sektörde uzun yıllar boyunca uygulanan önce satış yapıp sonra proje yapma döneminin artık bittiğini söyledi.

Motto İstanbul Celaloğlu satılık ev fiyatları!

Motto İstanbul Celaloğlu satılık ev fiyatları minimum 396 bin TL'den başlıyor. Teslimleri gelecek Aralık ayında yapılacak olan proje Bağcılar'da yükseliyor...

Çekmeköy Park Ağaoğlu satış fiyatları!

Çekmeköy Park Ağaoğlu satış fiyatları 446 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Yüzde 10 peşinatla konut sahibi olunabilen Çekmeköy Park Evleri Ağaoğlu İnşaat imzası taşıyor...

Nidapark Küçükyalı Tahincioğlu satılık ev fiyatları!

Nidapark Büyükyalı Tahincioğlu satılık ev fiyatları 516 bin TL'den başlıyor. Nidapark Küçükyalı projesinde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire seçenekleri sunuluyor...

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe 2105 Parsel Şubesi açıldı!

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe 2105 Parsel Şubesi 500 bin TL sermaye ile açıldı.

Ahmet Erkutoğlu Sat-yapçı müteahhitler Haberi

Ahmet Erkutoğlu Sat-yapçı müteahhitler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olası depreme karşı İstanbul genelinde başlatacağı konut seferberliği için geri sayım devam ediyor. Yılda 250 bin konutun yenileneceği İstanbul gayrimenkul piyasasından pay almak isteyen ‘sat-yap’çı müteahhitler ise büyük risk oluşturuyor.


İstanbul’da bugüne kadar kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşümün öne çıktığını söyleyen Mimar Ahmet Erkutoğlu 'sat –yap’çı müteahhitlere aldanmamalı, bunlar kontrol altına alınmalı’ çağrısında bulundu. 

HERKES MÜTEAHHİT 

Türkiye’de en kolay mesleğin müteahhitlik olduğunu söyleyen Ahmet Erkurtoğlu, ‘’Şirket açarken kimse sen bunu nasıl yapacaksın’ diye sormuyor. Mobilyacıdan tekstilciye herkes müteahhit oluyor. Arsasını ayarlayan bir adım atmadan önce vatandaşa satıyor sonra binayı yapmaya kalkıyor. Vatandaşlar sat- yapçılara değil, yap satçılara bakarak kararını vermeli’’ dedi. 

DENGESİZLİĞE NEDEN OLUYORLAR 

Sat – yapçı müteahhitlerin yapmadıkları bir projede indirime gitmelerinin piyasa dengesini bozduğunu söyleyen Erkuntoğlu, ‘’Sonuçta...