28 / 03 / 2024

Ahmet Vefik Alp kimdir

Ahmet Vefik Alp kimdir

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

İstanbul’daki binaların yüzde 90’ı dayanıksız!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü yaklaşırken, mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, “İstanbul’daki binaların yüzde 10’u güvenlidir.'' şeklinde açıklama yaptı.

Çarpık kentleşme önlenmeli!

Ankara- Kent bilimci Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Bodrum depremin Türkiye için bir uyarı olması gerektiğini söyledi.

Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bini kaçak!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp yaptığı açıklamada Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bininin kaçak olduğunu söyledi.

Ahmet Vefik Alp: Mega projeler bana ait, ismim bile anılmıyor!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Marmaray veAvrasya Tüneli ile 1999 yılında ‘Altın Üçgen’ ismi ile tanıttığı ‘3 katlı tüp geçit’ projelerinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Mimar Ahmet Vefik Alp'in ofisi soyuldu!

Kadıköy’de mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’in, Fenerbahçe Mahallesi Kalamış Caddesi’ndeki mimarlık ofisi soyuldu. Hırsızlar çelik kasadaki 15 bin TL'yi alarak kaçtı.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

Mimarimizde Milli Yansımalar Konferansı 16 Aralık'ta!

Profesör Dr. Ahmet Vefik Alp 16 Aralık 2013 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Universitesi’nde saat 14.30 da vereceği ‘Mimarimizde Milli Yansımalar’ başlıklı konferansta konuyu tartışacaktır.

Ahmet Vefik Alp: Türkiye'de 5 milyon sorunlu konut var!

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Ahmet Vefik Alp: Şehirlerimiz 'Ekümenopolis' olmasın!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Askeri alanların imara açılması ve yer seçimi yanlış büyük projeler şehirlerimizi birer ‘Ekümenopolis’ olmaya aday yapabilir. " dedi.

Ahmet Vefik Alp'ten İstanbul trafiğini rahatlatacak projeler!

Dünya Mimarı Ahmet Vefik Alp'in yıllar önce "bunlar imkansız, uçuk şeyler" yorumlarıyla karşı karşıya kalan devasa projeleri günümüzde bir bir gerçek oluyor..

Ahmet Vefik Alp: İzmir Körfez Geçişi projesi İzmir'in ulaşım sorununu çözecek!

Güneyde Çeşme ve Aydın, batıda Ankara ve İstanbul yollarını toplayarak İzmir’i dolaşan Çevreyolu kuzeyde de Çanakkale yoluna bağlanmakta, Kent merkezini Karşıyaka ya bağlayan Altınyol’un yükünü hafifletmeyi hedeflemektedir...

Ahmet Vefik Alp: İstanbul ulaşımını ben çözerim!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'un ulaşım sorununu çözeceğini ve bunu da nasıl yapacağını projeleriyle anlatıyor. Alp, İstanbul için en uygun proje olacağını düşündüğü çemberler sisteminden bahsediyor...

Bursa'da 10 yıllığına kiralık gayrimenkul! 

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 532 ada, 76 Parsel Üzerinde bulunan Katlı Otopark altında bulunan Bursa Caddesi No: 42/A adresindeki gayrimenkulü kiraya verecek.

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Öz Alp Grup İnşaat Anonim Şirketi Kadıköy'de Ahmet Baki Alp tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp vefat etti!

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Melikgazi Ahmet Selahattin Sarıalp ASM tamamlanıyor!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından hayırsever Ahmet ve Selahattin Sarıalp’ın desteğiyle beraberTınaztepe Mahallesi'nde yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor.

TOKİ'den Bursa'ya 4 yeni okul! İhalesi yarın!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Hürriyet ve Başaran Mahalleleri 40’ar Derslikli, Kestel İlçesi, Ahmet Vefik Paşa Mahallesi 24 Derslikli, Mudanya İlçesi Karafatma Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'te yapılacak.

İstanbul depreme hazır mı?

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Ahmet Vefik Alp, ‘Betonarme Tabutlar’ ''Deprem ile Trajikomik Sınavımız'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul depremi için Genel Deprem Seferberliği ilan edilmeli!

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'nin ağır bir İstanbul depremini nasıl kaldırabileceğini tartışmak üzere ‘Genel Deprem Seferberliği‘ ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

İstanbul’daki binaların yüzde 90’ı dayanıksız!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü yaklaşırken, mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, “İstanbul’daki binaların yüzde 10’u güvenlidir.'' şeklinde açıklama yaptı.

Ahmet Vefik Alp kimdir Haberi

Ahmet Vefik Alp kimdir

Yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Dün gece Maltepe'deki evinde kalp krizi geçiren Alp, 72 yaşında hayatını kaybetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Alp'in cenazesi, bugün Kuşadası'na götürülecek. Yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında ise Alp'in cenazesi Kuşadası'ndaki aile kabristanına defnedilecek. 

1948 yılında Kadıköy'de dünyaya gelen Alp, Saint Joseph Fransız Lisesini bitirdikten sonra Robert College Inşaat Mühendisliği Bölümünde yüksek öğrenimine başladı, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümüne geçti ve Yüksek Mimar olarak diplomasını aldı. 

Evli ve iki çocuk babası olan Alp'in, yurt içi ve yurt dışında birçok mimari projede imzası bulunuyor. 

Mimarlık, şehircilik, belediyecilik ve doğal ve kültürel mirasın korunması gibi alanlardaki birçok kuruluşun üyesi olan Alp, mimari yapıtlarıyla birçok ulusal ve uluslararası ödülün...