29 / 03 / 2024

aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye

aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye

Aidat miktarı apartmanın giderleri doğrultusunda herkesten belirli oranlarda alınıyor. Zamanında ödeme yapmayanlara aylık gecikme faizi uygulanıyor. Hiç ödemeyen malikler ise aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye edilebiliyor...

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışmaya karar verdi. 2020 yılı içerisinde sanal ofislere talep 7 kat arttı.

SGK’dan satılık kelepir garajlar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) “garaj” satmaya hazırlanıyor. SGK prim borçlarının ödenmemesi nedeniyle haczettiği garajları 14 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkaracak.

Ebru Gündeş'e haciz şoku!

Rıza Sarraf'ın Türkiye'deki borçları, eşi ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'e kaldı. Sarraf'ın Büyükçekmece'deki lüks sitesinde bulunan 47 gayrimenkulün aidat borcu nedeniyle Ebru Gündeş'e haciz gönderildi.

6 soruda site aidatı!

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Peki site aidatı nasıl ödenir? Aidatın ödenmemesi durumunda ne olur? diyorsanız İşte 6 soruda site aidatı....

Site aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır?

Site aidatı, sitenin temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Peki, belirlenen tarihlerde site aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır?

Yargıtay'dan kiracılara aidat müjdesi!

Antalya’da aidatını ödemediği için apartmandan çıkarılan kiracı yargıya başvurdu. Yargıtay, kiracının elektrik, su ve apartman aidatı gibi borçlar nedeniyle tahliye edilemeyeceğine karar verdi.

Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği!

Kira dönemi içerisinde kiracının kira bedelini ödememesi halinde, ev sahibi kiracısından tahliyesini bir dilekçe ile dava açarak isteyebiliyor. İşte kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği...

Apartman aidatına faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, aidata faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ihtarname örneği!

Kira bedelinin ödenmemesi halinde mal sahibi kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ihtarname örneği...

aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye Haberi

aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye

Aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Apartmanda tüm malikler, aidat borcunu zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Aidat bedelleri, kat malikleri toplantısında belirleniyor. Aidat miktarı apartmanın giderleri doğrultusunda herkesten belirli oranlarda alınıyor. 


Zamanında ödeme yapmayanlara aylık gecikme faizi uygulanıyor. Örneğin son ödeme tarihi her ayın 17'si ve aylık gecikme faizi oranı %5 ise, ayın 17'sinden sonra yapılacak ödemeye aylık gecikme faizi uygulanıyor. Kaç gün geciktiğinin önemi olmuyor. Yani 1 gün de gecikse 30 gün de gecikse aynı faiz uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.


Aidatını gecikme faiziyle de birlikte ödemeyen malikler, aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye edilebiliyor. Böylece kat malikine ait gayrimenkul, diğer kat maliklerine devredilebiliyor.


Bunun için ise sayı ve arsa payı çoğunluğuyla o gayrimenkulün kendilerine devredilmesi için karar almaları gerekiyor. Alınan...