18 / 04 / 2024

aile evi satış

aile evi satış

Medeni Kanuna göre ‘aile konutu’ kavramı kapsamındaki evin satışında, ev eşlerden birinin üzerine olsa da diğer eşin rızası olmadığı sürece herhangi bir tasarrufta bulunamaz.

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

Rupert Murdoch ABD'de çiftlik evi satın aldı!

90 yaşındaki milyarder Rupert Murdoch, ABD'de çiftlik evi satın aldı. Murdoch, çiftlik evi için 280 milyon dolar ödedi. 

İngiltere'nin en küçük evi satılıyor!

İngiltere'nin kuzey doğusunda bulunan Grimston Park'taki ülkenin en küçük evi satılıyor. 16 metrekare büyüklüğündeki ev için 235 sterlin isteniyor. 

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Alp Kırşan Bodrum'dan köy evi aldı!

Bodrum'a taşınan sunucu ve oyuncu Alp Kırşan, Bodrum'da köy evi satın aldı. Kırşan, köy evi için 1 milyon TL ödedi.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Hileli şekilde satılan gayrimenkullerde zamanaşımı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dedem vefat ettikten sonra kardeşi dedemin de pay sahibi olduğu bir evi satıyor. Çocukları için ‘adresleri bulunamadı’ şeklinde gazeteye ilan veriyorlar. Ancak adresleri hiç değişmedi. Dava açma şansımız var mı yoksa zamanaşımına uğradı mı?" sorusunu cevapladı.

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Eşin rızası olmadan aile konutu satılabilir mi?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Ezgi Engin köşesinde Eşlerin mal varlığını ve aile hukuku sebebiyle getirilen sınırlamaları kaleme aldı. 

Michael Schumacher'in İsviçre Cenevre Gölü'ndeki evi satışa sunuldu!

Formula 1'in 7 kez şampiyonluk kazanan rekortmen pilotu Michael Schumacher'in eşi Corinna Schumacher, İsviçre Cenevre Gölü'ne nazır, 'Aşk yuvamız' dedikleri evi 5.8 milyon Euro'ya satıyor...

aile evi satış Haberi

aile evi satış

Medeni Kanunu'nda yer alan 'aile konutu' kapsamındaki evin satışında eş rızası gerekiyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında Anayasa'da yer alan madde ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. 

Anayasa aileyi, evlilik birliğini korumayı amaçlar. Medeni Kanun da bu amaca uygun şekilde ‘aile konutu’ kavramını düzenler. Konut eşlerden birinin üzerine olsa da diğer eşin rızası olmadığı sürece o konutla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunamaz

İhsan Amca’nın Almanya’da yaşayan gurbetçi tanıdıkları var. Her sene ailece Türkiye’ye gelip yaz tatillerini memleketleri Kayseri’de, Melikgazi ilçesinin Hisarcık köyündeki evlerinde geçirirler. Memleket hasreti, onca yolu ailece arabayla geçerler, dinlene dinlene arabayı sürerek Hisarcık köyüne kadar gelirler. Eş dost, akraba ziyaretleri de en çok özledikleridir. İhsan Amca’yı da her sene ziyaret ederler.

Ama gelin görün ki İhsan Amca’nın...