20 / 04 / 2024

aile konutu satışında eş rızası

aile konutu satışında eş rızası

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu satışı nasıl yapılır? Aile konutunun satılması için ne gerekir?

Aile konutu eş muvafakatnamesi nedir?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, aile konutu eş muvafakatnamesi nedir?

Aile konutu satışında eş rızası zorunlu mu?

Evlilik süresince eşlerin yaşamlarını sürdürdüğü yer olan aile konutu tapusu eşlerden sadece birinin üstüne kayıtlı olabileceği gibi, ikisinin üstüne de kayıtlı olabiliyor. Peki, aile konutu satışında eş rızası zorunlu mu?

Aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

Yasal olarak aile konutu tek bir konut olan aile konutu, evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Peki aile konutu şerhi konulan ev satılabilir mi?

TOKİ'den müjde: 1000 TL peşinatla hemen anahtar teslim 11 konutu satışa çıkardı! 619 bin 630 TL'ye 2+1 daire!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara Çubuk Aşağıçavundur 484 Konut AGG Projesi kapsamında 11 konutu satışa çıkaracağını duyurdu. İşte detaylar...

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur?

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

TOKİ Kocaeli Dilovası'nda 184 konutu satışa sunuyor!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Köseler mahallesinde 184 adet konutu satışa çıkarıyor. Alt gelir grubu için satışa sunulan projede evlerin fiyatları 210 bin 258 TL'den başlıyor.

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Çankaya'da 129 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından Çankaya'da bulunan 129 kamu konutu satıyor. Toplam 129 adet konutun satış ihalesi 5-12 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

aile konutu satışında eş rızası Haberi

aile konutu satışında eş rızası

Aile konutu satışı nasıl yapılır?

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Aile konutunun tapuya şerh edilmesi malike bazı sorumluluklar yüklüyor.


Aile konutu hakkında sşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, bu ev ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor. Yine rıza alınmadan aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. Peki, aile konutu satışı nasıl yapılır?


Aile konutu şerhi olan bir evin satışı sırasında malik olmayan eşten izin alınması gerekiyor. Aksi durumda yapılan bu satış eşin açacağı tapu iptal ve tescil davası ile iptal edilebiliyor.


Üçüncü şahıs satın aldığı meskenin aile konutu olduğunu bilerek almış ise iyi niyetli sayılamayacağından bu satış geçersiz kabul ediliyor.


Diğer eş sonradan onay vermezse ve dava açarsa, üçüncü şahıs üzerinde bulunan tapu...